Palacsinta: 25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, szóda, csipet só, olaj
Töltelék: 2 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 csirkemell filé, őrölt kömény, 1 paprika, 1 paradicsom, pirospaprika, só, olaj, 2 dl tejföl, 2 e.k liszt
Palacsintatésztát sütünk. A hagymát apróra, paradicsomot, paprikát kockára vágjuk. Olajon hagymák, paprika, paradicsom ízesítjük köménnyel, sóval, pörköltet főzünk. A húst kiszedjük levét, liszttel, elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 kanállal rakunk a húshoz. A mártást a palacsintára öntjük.
A filézett, bőr nélküli csirkecombokat felkockázzuk, és aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, és jó alaposan összeturmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen homogén az állaga. Vizes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megkenjük a mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtos, félbehajtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes