Hozzávalók:
8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors
Elkészítése:
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
A pulykamellet hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsebet vágunk bele a töltelék számára. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és 1 ek olajon megpirítjuk. A...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesElkészítjük a pácot: összekeverjük a mustár+ majonéz +zúzott fokhagyma +olaj+ méz+ só+ bors Csirkemelleket enyhén kiverjük, és a páccal lekenjük, picit pihentetjük, majd a tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körethez való tarhonyát az olajon kevergetve kissé megforrósítjuk, de nem kell úgy megpirítani, mint amikor hagyományosan, köretnek főzzük, maradjon csak világos, hasonlóan mint...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben me...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű