Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csábító csirke a sütőből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kezdő háziasszonyok is könnyen meg tudják csinálni, egyszerű és remek étel!
Hozzávalók:
6 csirkecomb
1 hagyma
7 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
1 fél teáskanálnyi citromfű
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
só, bors
olaj

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak annyival, hogy ne égjen oda. A paradicsomot és a fokhagymát összeturmixoljuk, belekeverjük a paradicsomszószt és a fűszereket, majd ráöntjük és fedő alatt főzzük pár percen át. Ezt követően az egészet áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokos sütőben sütjük amíg a húsok külseje megpirul, a belseje omlós lesz.

Csábító csirke a sütőből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros csirkecombok
Mustáros csirkecombok

A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros csirkemell rudak
Mézes-mustáros csirkemell rudak

A csirkemellfiléket vágd fel vékony csíkokra, sóval és fehérborssal szórd meg, forgasd át. A szalonna szeleteket vágd félbe, mindegyik húsra tekerj egy fél szeletet, tedd őket sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói csirkemellből
Brassói csirkemellből

Miután 3 fej vöröshagymát és 2 paprikát kókuszolajon megdinsztelünk, turmix gépbe tesszük és leturmixoljuk. Ugyanabban a lábasban a kockára vágott csirkemellet megpirítjuk, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Mátrai borzas
Mátrai borzas

A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk