50 dkg csirkemell
40 dkg felkockázott burgonya
2 répa
1 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
1 dl főzőtejszín
15 dkg füstölt sajt
só, bors
friss petrezselyem
olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott burgonyát és répát is. Annyi vízzel öntjük fel, ami éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, hagyjuk főni. A húst felszeleteljük, fűszerezzük és olívaolajon megsütjük. Ha a zöldségek megpárolódtak, leöntjük a vizet és összekeverjük a megsült csirkével. Kivajazott edénybe tesszük. A sajtot lereszeljük, belekeverjük a főzőtejszínbe, hozzáadjuk az apróra vagdosott petrezselymet és leöntjük vele. 180 fokon sütjük 15 perce át, ezt követően tálalhatjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a libazsírt. A vöröshagymát ketté vágjuk, felszeleteljük, majd magas lángon elkezdjük pirítani. A megpirult hagymát kiszedjük a zsírból. A csirkemájat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesCsirkehús A csirkemellet kis csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az olívaolajba. Serpenyőben megsütjük. Narancsos szósz Egy narancs héját lereszeljük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát és a hagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű