50 dkg csirkemell
40 dkg felkockázott burgonya
2 répa
1 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
1 dl főzőtejszín
15 dkg füstölt sajt
só, bors
friss petrezselyem
olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott burgonyát és répát is. Annyi vízzel öntjük fel, ami éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, hagyjuk főni. A húst felszeleteljük, fűszerezzük és olívaolajon megsütjük. Ha a zöldségek megpárolódtak, leöntjük a vizet és összekeverjük a megsült csirkével. Kivajazott edénybe tesszük. A sajtot lereszeljük, belekeverjük a főzőtejszínbe, hozzáadjuk az apróra vagdosott petrezselymet és leöntjük vele. 180 fokon sütjük 15 perce át, ezt követően tálalhatjuk.
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk. Kevés olajat melegítünk egy edénybe, a fokhagymát fokhagymanyomóval belenyomjuk és a felszeletelt baconn...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmosom, majd szárazra törlöm, kettévágom és a közepét kiszedem, végül apró kockákra darabolom. Az olajat felhevítem beleteszem az apró kockákra vágott vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes