Családireceptkönyv.hu

Csípős kacsamell belső - kínais


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kacsamell belső vagy bőrös kacsamell
Szójaszósz
Chili - friss vagy szárított félbevágva vagy chilipehely
Balzsamecetgél
Olaj

Elkészítés:


Pácat összeállítjuk, majd a húst átforgatjuk benne, vagy bedörzsöljük vele (nagyon csípheti a kezünket!!). Hűtőben min. Pár órát hagyjuk pácolódni.
Serpenyőben pici olajat forrósítunk, húst átsütjük először elég erős lángon, majd ráteszünk egy fedőt, és kisebb lánggal hagyjuk kicsit puhulni. Végül a fedőt levesszük, és ha hosszú lenne a leve, lesütjük kicsit. Lángról levesszük, és pár percig még hagyjuk a fedő alatt, hogy ne száradjon ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az első pirítás után kis borral is felönthetjük. Vigyázni kell, le ne égjen, a balzsamecet miatt előfordulhat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke

A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkeszárny - Barbecue csirkeszárnyak
Csirkeszárny - Barbecue csirkeszárnyak

1. A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk, a héjukat majd kis kockákra vágjuk. 3. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, sózzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar CSIRKEMELL CSÍKOK VADAS MÁRTÁSSAL
CSIRKEMELL CSÍKOK VADAS MÁRTÁSSAL

A csirkemellet csíkokra vágom. A hagymát felaprítom és kicsi kókuszolajon üvegesre párolom, ráteszem a csirkemellet, fűszerezem (bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő), felöntöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SAJTOS CSIRKECOMBOK
SAJTOS CSIRKECOMBOK

A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk