Kacsamell belső vagy bőrös kacsamell
Szójaszósz
Chili - friss vagy szárított félbevágva vagy chilipehely
Balzsamecetgél
Olaj
Pácat összeállítjuk, majd a húst átforgatjuk benne, vagy bedörzsöljük vele (nagyon csípheti a kezünket!!). Hűtőben min. Pár órát hagyjuk pácolódni.
Serpenyőben pici olajat forrósítunk, húst átsütjük először elég erős lángon, majd ráteszünk egy fedőt, és kisebb lánggal hagyjuk kicsit puhulni. Végül a fedőt levesszük, és ha hosszú lenne a leve, lesütjük kicsit. Lángról levesszük, és pár percig még hagyjuk a fedő alatt, hogy ne száradjon ki.
Az első pirítás után kis borral is felönthetjük. Vigyázni kell, le ne égjen, a balzsamecet miatt előfordulhat.
1. A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom, a szíveket pedig vékonyra karikázom. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, fi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCsirkemellet megtisztítjuk, 3-4 mm vastag szeleteket vágunk. Hagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a zsírban. A gombát apró kockára vágjuk.A petrezselymet apróra vágjuk s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük ízlés szerint. 2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 3. A jénai tálat kivajazzuk. 4. Feltörjük a tojást, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat egy tálkában elhabarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy nagy tálba tesszük a darált húst és a megadott sorrendben bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű