Családireceptkönyv.hu

Fűszeres bundázott csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 egész csirkecomb
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 tk. Erős Pista paprikaszósz
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított majoranna
- 1 tk. szárított petrezselyem
- másfél tk. só
- ízlés szerint bors
- bőséges olaj a sütéshez

Elkészítés:


A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Nagyobb tálba üsd fel a tojásokat, villával keverd simára, habosra. Öntsd hozzá a tejet, a vizet, és keverd el benne az Erős Pistát is.

Egy másik edénybe mérd ki a lisztet, a fokhagymát préseld bele, keverd hozzá a sót, borsot, fűszereket, szódabikarbónát. A folyékony hozzávalókat keverd a liszthez, ügyelve, hogy ne maradjon csomós. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnod.

Forgasd lisztbe a csirkecombokat, majd mártsd a fűszeres tésztába. Jusson bőven mindenhová.

Serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A bundázott csirkecombok minden oldalát süsd szép pirosra.

Trükkök, tippek, praktikák:


NLCafé tipp: a csirkecombokat érdemes 1 liter forróvízben elkevert leveskockából készített csirkehús levesalapban a sütés előtt puhára főzni. Így egészen biztosan a csontok mellett is átfő a hús, ráadásul omlósabb lesz, mint csupán megsütve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjsz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ninike96
CímlapAnanászos csirkemell baconnel, füstölt sonkáv
CímlapAnanászos csirkemell baconnel, füstölt sonkáv

A bacont felkockázzuk és megpirítjuk. A szalonna zsírján - ami nem sok - megpirítjuk a sonkaszeleteket és az ananászt is. Majd a húst is fehéredésig elősütjük....

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mézes, fokhagymás csirkeszárny
Mézes, fokhagymás csirkeszárny

A szárnyakat megmosom, megtisztítom, enyhén megsózom, és egy kiolajozott tepsi alján elrendezem. A sajtot lereszelem és egy tálban összekeverem az összes hozzávalót. Ráöntöm a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk