- 4 egész csirkecomb
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 tk. Erős Pista paprikaszósz
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított majoranna
- 1 tk. szárított petrezselyem
- másfél tk. só
- ízlés szerint bors
- bőséges olaj a sütéshez
A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Nagyobb tálba üsd fel a tojásokat, villával keverd simára, habosra. Öntsd hozzá a tejet, a vizet, és keverd el benne az Erős Pistát is.
Egy másik edénybe mérd ki a lisztet, a fokhagymát préseld bele, keverd hozzá a sót, borsot, fűszereket, szódabikarbónát. A folyékony hozzávalókat keverd a liszthez, ügyelve, hogy ne maradjon csomós. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnod.
Forgasd lisztbe a csirkecombokat, majd mártsd a fűszeres tésztába. Jusson bőven mindenhová.
Serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A bundázott csirkecombok minden oldalát süsd szép pirosra.
NLCafé tipp: a csirkecombokat érdemes 1 liter forróvízben elkevert leveskockából készített csirkehús levesalapban a sütés előtt puhára főzni. Így egészen biztosan a csontok mellett is átfő a hús, ráadásul omlósabb lesz, mint csupán megsütve.
A hagymát apróra vágni, zsíron üvegesre dinsztelni. A húst rátenni, megpirítani, hozzáadni a fűszereket. Felengedni annyi vízzel, hogy bőven ellepje és a mirelit kukoricát beletéve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, majd a húst, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszolajon “megfonnyasztjuk”, hozzáadjuk az apró darabokra vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, pár percig fedő alatt f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felezett csirkemellet bevágom úgy, hogy meg tudjam tölteni a gombás raguval. A gombát megmosom, megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. Egy serpenyőbe rakom a szeletelt gombát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes