6 csirkecomb
1 csirkemell
3 dl tej
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi rozmaring
só, bors
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál kukoricapehely
olaj
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen, majd enyhén besózzuk mindkét oldalát. A szoba-hőmérsékletű vajat összekeverjük az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé. Az olívaolajat, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összedolgozzuk, majd rálocsoljuk a húso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott csirkemellet felforrósított olajon pirítsd meg, a zöldségeket pedig sós vízben párold meg. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olajjal, majd egyenletesen oszd el ben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. 2. Serpenyőben felhevített olajon kicsit megsütjük. 3. Egy tűzálló tál aljára rakjuk s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz