menu

Családireceptkönyv.hu

Nem lehet abbahagyni csirke


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirke felső comb ( lehet a csirke bármely része)
Kb. 15 dkg liszt
1 mk majoránna
1 mk őrölt bors
1 mk. őrölt pirospaprika
késhegynyi őrölt kömény
3(-4) gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg reszelt füstölt sajt
1 mk. szárnyas fűszerkeverék
450 gr tejföl
4-5 ek olaj

Elkészítés:


A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket.
A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben.
Egy tepsit olajjal kikenek.
A tejfölbe reszelem a vörös és fokhagymát,hozzá keverem az olajat is.
Ezt rákenem a csirkecombokra.
A maradék fűszeres liszttel megszórom.
Folyékony Rámával meglocsolom,alufóliával letakarva,200 fokos sütőben 50 percig sütöm.
Fóliát levéve,reszelt sajttal megszórom és pirulásig sütöm,úgy 10 percet.
Petrezselymes burgonyával fogyasztottuk,de tálalhatunk hozzá rizs köretet is.

Nem lehet abbahagyni csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medve sajtos csirkeragu
Medve sajtos csirkeragu

A kockákra vágott hagymát olajban megpároljuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst, az áttört fokhagymát és a fűszereket. Kevés vízzel félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a Medve sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Francia almás máj
Francia almás máj

A 10 dkg húsos, füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük, az egyik oldalát becakkozzuk és egy nagy teflonserpenyőben ropogósra kisütjük, a pörcöt kivesszük belőle. A zsalonnazsírb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkemell falatok vadas mártásban
Csirkemell falatok vadas mártásban

A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas tejszínes csirke szarvacskával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Vajas tejszínes csirke szarvacskával

A csonttal készült , hőkezelt húsoknak meg van a a plusz előnye hogy meg finomabb ételek születnek el belőlük. Ha nagyobb súlyú combokkal készülne az étel a főzési szakasz meg fog...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk