70 dkg kockára vágott burgonya
4 db csirke felsőcomb
3 ek étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 db nagy paradicsom
1,5 dl száraz vörösbor
0,5 tk currypor
1 tk bazsalikom (morzsolt)
3 db 10 cm-es rozmaring ágacska
ízlés szerint só
ízlés szerint sültcsirke fűszersó
A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk. Megmossuk, majd ízlés szerint besózzuk. Egy tűz álló tálba (az enyém 23 x 17 x 8 cm) bele tesszük az olajat. Erre rá tesszük a kockára vágott burgonyát.
A csirkecombok mindkét oldalát alaposan beszórjuk sültcsirke fűszersóval és a burgonya tetejére rakjuk őket.
Sütőt bekapcsoljuk 180 C. A paradicsomot összevágjuk, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket és össze turmixoljuk. Hozzá adjuk a curryport, bazsalikomot és a vörösbort.
Ráöntjük a vörösboros mártást a burgonyás-csirkére. Ráhelyezzük a megmosott rozmaring ágakat. Lefedjük és kb. 30 percig pároljuk.
Mikor puha a csirke, levesszük a sütőtál tetejét és szép pirosra sütjük. Ez idő alatt kipárolog a felesleges folyadék és csak a finom szaft marad!
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk alisztet és folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a szószt. Ehhez összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt és a sajtot. 2. A húst szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk (liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes