70 dkg kockára vágott burgonya
4 db csirke felsőcomb
3 ek étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 db nagy paradicsom
1,5 dl száraz vörösbor
0,5 tk currypor
1 tk bazsalikom (morzsolt)
3 db 10 cm-es rozmaring ágacska
ízlés szerint só
ízlés szerint sültcsirke fűszersó
A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk. Megmossuk, majd ízlés szerint besózzuk. Egy tűz álló tálba (az enyém 23 x 17 x 8 cm) bele tesszük az olajat. Erre rá tesszük a kockára vágott burgonyát.
A csirkecombok mindkét oldalát alaposan beszórjuk sültcsirke fűszersóval és a burgonya tetejére rakjuk őket.
Sütőt bekapcsoljuk 180 C. A paradicsomot összevágjuk, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket és össze turmixoljuk. Hozzá adjuk a curryport, bazsalikomot és a vörösbort.
Ráöntjük a vörösboros mártást a burgonyás-csirkére. Ráhelyezzük a megmosott rozmaring ágakat. Lefedjük és kb. 30 percig pároljuk.
Mikor puha a csirke, levesszük a sütőtál tetejét és szép pirosra sütjük. Ez idő alatt kipárolog a felesleges folyadék és csak a finom szaft marad!
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő:A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. ne...
Elkészítési idő:Olajozz ki egy tepsit vagy ez tűzálló tálat. A csirkecombokat mosd meg és bőrözd le, de rajta is hagyhatod, ha szeretitek. A fokhagymát passzírozd át, majd kevés olajjal, borssal é...
Elkészítési idő: 45perc