50 dkg csirkemell filé
30 dkg sonka (gépsonka vagy pizzasonka)
20 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
30 dkg bacon
2 db tojás
5 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval.
A kétféle sajtot lereszeljük, majd liszttel és a tojással összekeverjük.
A szalonnával körkörösen kirakunk egy tűzálló tálat, úgy, hogy a szalonnacsíkok túllógjanak az edény szélén, és sehol se legyen rés.
A szalonnára kerülnek a sonkaszeletek , aztán a csirkemell, majd a lisztes-sajtos keverék, aztán ismét sonka --->cs.mell---> lisztes-sajtos keveréki. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
A túllógó szalonnacsíkokkal betakargatjuk jó szorosan a tetejét.
Előmelegített sütőben, Kb 1 óra alatt készre sütjük (sütőtől is függ).
Miután kivettük a sütőből hagyjuk pihenni, majd egy lapos tál segítségével borítsuk ki a jénaiból.
Köretnek franciasaláta vagy burgonyapürét ajánlott hozzá
Lehet csirke mell ,kötözött sonka,szeletelt sajt,és a császárszalonnával is lerakni.
Lehet bővíteni sonkával és pirított gombával.
A húst úgy csíkozzuk fel, hogy a rostjaira merőlegesen vágva, rövidre vágjuk azokat, így puhább, omlósabb lesz, mint ha hosszában futnának benne a rostok. Reszeljük le a sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Lisztbe, majd felvert tojásba és végül reszelt sajtba forgatjuk, panírozzuk. 3. A szeleteket tepsibe fektetjük, r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket mosd meg. A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, fontos, hogy vékony legyen, különben félig nyers maradhat. Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket, majd az olajon elősütjük. A karfiolt szétbontjuk nagyjábó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű