1 tojás
2 dl tej
1 kg csirkecomb
20 dkg liszt
1 teáskanálnyi oregánó
1 teáskanálnyi őrölt csili
1 teáskanálnyi zsálya
1 teáskanálnyi bazsalikom
1 teáskanálnyi majoranna
só, bors
1 evőkanál őrölt édes paprika
1 teáskanálnyi fokhagymapor
olaj
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk a húsokat. Forró olajban megsütjük a csirkecombokat és papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros és már kínálhatjuk is.
A combokat – ha a bőrüket lefejtettük – a forgóknál kettévágjuk (ha szárnyak is kerülnek bele, a forgónál azt is kettévágjuk) és besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk és fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a szójaszósz és a vodka keverékébe. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan átkavarjuk, és állni hagyjuk, min. 1 órát. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csikét nagyobb kockára vágjuk, majd a joghurttal, citrommal sóval és a tikka masala fűszerkeverék felével összekeverjük, 1 órára a hűtőbe tesszük. Forró grillserpenyőben megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. Beletesszük a szétvagdosott csirkét, és nagy láng felett állandóan keverve zsírjára pirítjuk. 3. Megszórjuk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz