4 egész csirkecomb,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
3 dl tejszín,
3 evőkanál zsír,
2 db csemegeparadicsom,
2 db csemegepaprika
pirospaprika, só
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedjük és zsírjára pirítjuk, amíg a víz el nem párolog. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. (A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. Ha selymes mártást szeretnénk készíteni, szitán szűrjük át a mártást, vagy merülőmixerrel turmixoljuk össze.
Galuskával vagy nokedlivel tálaljuk.
https://hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Húsok/Szárnyasok/Tejfölös_paprikás_csirke
Keverd össze a zabpehelylisztet, a tojást, sót és a kurkumát, apránként adagold hozzá a vizet/tejet és botmixerrel dolgozd simára. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapj. Tedd fél...
Elkészítési idő: 60A megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és be...
Elkészítési idő:A húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük sóval, borssal. Kevés olajban mind a két oldalukat megsütjük. Amikor átpirultak, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. A tejfölt, a...
Elkészítési idő: