Családireceptkönyv.hu

Tejfölös paprikás csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész csirkecomb,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
3 dl tejszín,
3 evőkanál zsír,
2 db csemegeparadicsom,
2 db csemegepaprika
pirospaprika, só

Elkészítés:


A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedjük és zsírjára pirítjuk, amíg a víz el nem párolog. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. (A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. Ha selymes mártást szeretnénk készíteni, szitán szűrjük át a mártást, vagy merülőmixerrel turmixoljuk össze.
Galuskával vagy nokedlivel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Húsok/Szárnyasok/Tejfölös_paprikás_csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós fűszeres csirke (Sóbors)
Omlós fűszeres csirke (Sóbors)

A csirkemellfilét szeleteljük olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ha szükséges, klopfoljuk. A lisztet szórjuk keverőtálba, adjuk hozzá a keményítőt, szódabikarbónát vagy sütő...

Elkészítési idő: 20+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Ananászos csirke
Ananászos csirke

A csirkemellet mosd át alaposan, vágd egyenletes méretű kockákra, majd sózd be. A bacont vágd kisebb-nagyobb kockákra, majd kezdd el pirítani egy kis olajon, add mellé a csirkedara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Milánói rakott galuska
Csirkemell - Milánói rakott galuska

1. A lisztből, tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd langyos víz fölött leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Hortobágyi húsos gombóc
Hortobágyi húsos gombóc

A tésztához 500 g karfiol 100 g szezámliszt 20g utifűmaghéj 1 ek libazsír 1 kávéskanál só A morzsához 1 ek libazsír szezámmag egy kevés liszttel összekeverve 100 g sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk