2 db csirkemell
0.5 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek curry paszta(sárga)
1 db gyömbér
1 ek kókusz zsír
1 bögre jázminrizs
1 db sárgarépa
1 db cukkini
2 dl kókusztej
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 ízlés szerint koriander
A póréhagymát csíkokra vágjuk és egy kevés kókusz zsíron elkezdjük pirítani a fokhagymával és a curry pasztával együtt. Ha látjuk, hogy nagyon pirul, akkor egy pici vizet nyugodtan önthetünk rá. Reszeljük bele a gyömbért és forgassuk ezzel is össze. Ezután mehet mellé, a csíkokra vágott csirkemell és hagyjuk, hogy levet engedjen a keverék. A maradék zöldséget vágjuk fel csíkokra és forgassuk bele az alapba. Itt már nyugodtan felönthetjük kókusztejjel és puhulásig rotyogtassuk. A végén sózzuk és frissen vágott korianderrel ízesítsük. A jázmin rizst klasszikusan készítsük el. Egy dologra figyeljünk, hogy forró legyen a rizs, amikor a vizet hozzáöntjük.
Ezzel a fogással igazi indiai hangulatot tudunk otthonra varázsolni és diabetikusok is fogyaszthatják.
A csirkemellet jól megmosom és tetszés szerint felaprítom, sózom, borsozom és félre teszem. A hagymát vékony csíkokra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom, ezután jöhet rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk. 2. Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet kissé klopfoljuk, mindkét felét enyhén megsózzuk, megszórjuk sóval meg fűszerpaprikával. A hússzeletekre tesszük a füstölt sonkát majd a sajtot és szorosan fölteker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázom, és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű