8 db csirkecomb (vegyes)
1 db narancs
2 ek méz
1 ek világos nádcukor
2 tk kínai ötfűszerpor
1 ek kínai szójaszósz (világos)
1 ek pirított szezámolaj
A narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval.
A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel, a zacskót elkötjük, és a combokat a marinádban átnyomkodjuk. Minimum két órán vagy max 8 órán át a hűtőszekrénybe helyezve pácoljuk. Néha-néha átnyomkodjuk a pácban. A húst kivesszük a hűtőből, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A combokat egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a páccal,és kb 30-35 percig sütjük. 5-10 percig grillsütőn vagy grill serpenyőben ropogósra sütjük a bőrét.
A csirkemelleket lapjával ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a babot és a répát, majd pár percig pároljuk. Hozz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA combokat sózzuk borsozzuk. Lábosban felülhevítjük a zsiradékot és megpirítjuk a húst. kiszedjük és a szeletelt póréhagymát üvegesre pároljuk a lábosban, meghintjük a 2 evőkanál l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes: Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal. A masszához a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felaprítom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom a felkarikázott lila hagymát és üvegesre pirítom. Ha a hagyma is megpirult, leveszem a tűzhelyről és hagyom kicsit kihűlni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes