8 db csirkecomb (vegyes)
1 db narancs
2 ek méz
1 ek világos nádcukor
2 tk kínai ötfűszerpor
1 ek kínai szójaszósz (világos)
1 ek pirított szezámolaj
A narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval.
A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel, a zacskót elkötjük, és a combokat a marinádban átnyomkodjuk. Minimum két órán vagy max 8 órán át a hűtőszekrénybe helyezve pácoljuk. Néha-néha átnyomkodjuk a pácban. A húst kivesszük a hűtőből, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A combokat egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a páccal,és kb 30-35 percig sütjük. 5-10 percig grillsütőn vagy grill serpenyőben ropogósra sütjük a bőrét.
A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük! A májat fel...
Elkészítési idő: 70 percA zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd alaposan kicsavarom és egy tálba teszem. A hagymát és fokhagymát apróra vagdalom, serpenyőben kevés olajon pirítom. Közben összevagdalom a...
Elkészítési idő:Az egész csirkét – a fejét és lábát levágva, a nyakát behajtva megtöltjük: a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét össze...
Elkészítési idő: