menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai narancsos csirkecomb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 db csirkecomb (vegyes)
1 db narancs
2 ek méz
1 ek világos nádcukor
2 tk kínai ötfűszerpor
1 ek kínai szójaszósz (világos)
1 ek pirított szezámolaj

Elkészítés:


A narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval.
A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel, a zacskót elkötjük, és a combokat a marinádban átnyomkodjuk. Minimum két órán vagy max 8 órán át a hűtőszekrénybe helyezve pácoljuk. Néha-néha átnyomkodjuk a pácban. A húst kivesszük a hűtőből, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A combokat egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a páccal,és kb 30-35 percig sütjük. 5-10 percig grillsütőn vagy grill serpenyőben ropogósra sütjük a bőrét.

Kínai narancsos csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Sajtos-tejszínes rakott csirkemell
Sajtos-tejszínes rakott csirkemell

1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy tálban sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük 2. Egy tál aljába sajtot szórunk 3. A húsok felét elterítjük a sajton, majd újra sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Citromos csirkemell
Citromos csirkemell

A csirkemelleket kicsontoztam, lebőröztem és nagyjából egyforma vastag szeletekre vártam. Megsóztam mindkét oldalukat, majd megforgattam egy kis lisztben, a felesleget leráztam. Se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tejfölös-sajtos csirkemell
Tejfölös-sajtos csirkemell

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ettől nem lesz száraz a csirkemell
Ettől nem lesz száraz a csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk