4 db comb és 2 db mell filé, vagy 6 db comb
egy fej fokhagyma
egy szál friss kakukkfű
egy szál friss rozmaring
1 1/2 -2 kg. só
1/2 dcl pálinka (törköly)
A combokat, illetve a melleket előző este előkészítjük: egy tálba két marék sót egyenletesen szétterítünk rárakjuk a combokat bőrrel lefelé, után a többi sót a tetejére simítjuk. Másnap reggel a combokról gondosan lemossuk a sót és egy edénybe tesszük bőrrel lefelé, beledobjuk a megtisztított fokhagymát egész gerezdekben és beledobjuk a rozmaring és kakukkfű ágat, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen hogy csak ellepje, beleöntjük a pálinkát. Felforraljuk és utána takaréklángon kb. 2 órán keresztül pöszögve pároljuk. Utána eldönthetjük,hogy a kisült zsírban eltesszük a husit, vagy a combokat egy tepsibe áttéve megpirítjuk.
dinsztelt, aszalt szílvás lila káposzta, krumplipüré illik hozzá.
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...
Elkészítési idő: 1oraA fokhagymát és a gombát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet. Mindkét oldalát megsütjük, ezt követően a mustárt és a tejszínt összekever...
Elkészítési idő:A csirkehúst, combot, szárnyat, mellet szárazra törlöm, a zsemlemorzsához petrezselymet, fokhagymát, sajtot, a tojáshoz tejet keverek, a tepsibe sütőpapírt rakok, amelyet vékonyan...
Elkészítési idő: