6 db egész csirkecomb
4 db szikkadt zsemle
2 db nagyobb tojás
20 dkg csirkemáj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vágott petrezselyemzöld
4 nagyobb fej gomba
2 ek. olaj
ételízesítő ízlés szerint
1 tk. őrölt bors
csirke fűszersó
A zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd alaposan kicsavarom és egy tálba teszem. A hagymát és fokhagymát apróra vagdalom, serpenyőben kevés olajon pirítom. Közben összevagdalom a májat és a gombát, ezek is a hagymához kerülnek. Megszórom őrölt borssal és összepirítom. Ha készen van, mehet a zsemléhez. a tálba ütöm a tojásokat, rászórom a petrezselyemzöldet, az ételízesítőt, őrölt borsot, és kézzel vagy kanállal összedolgozom. A csirkék bőrét óvatosan fellazítom, és megtöltöm a májas-gombás töltelékkel. Nem szabad azért nagyon ducira
csinálni, mert esetleg sütés közben a bőre szétnyílhat. Megtűzöm fogpiszkálóval, beszórom csirke fűszersóval és a tepsibe sorakoztatom. Csak vizet öntök alá, elég zsiradék kisül majd belőle. Lefedem egy darab alufóliával, és előmelegített sütőbe dugom közepes lángon. Egy órát hagyom így párolódni, majd leveszem róla a fóliát, kicsit meglocsolgatom a keletkezett szaftos lével, majd fólia nélkül nagyobb lángon visszateszem pirulni. Ha marad pár fej gomba, ilyenkor mellé lehet dobni, szépen megsül.
◾️A húst vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. ◾️A lisztet, a tojással és a sörrel simára keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Az olaja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA páchoz keressünk egy nagy tálat amibe majd beleférnek a csirkecombok. Öntsük bele az olajat, és adjuk hozzá az oregánót, a rozmaringoz, a sót és a borsot. Tegyük bele az alaposan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pulykamellet vágd vékony szeletekre, dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymával, majd 1-2 ek forró olajon hirtelen süsd át mindkét oldalát. Tedd egy tálra, öntsd mellé a vörösbab...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. 3. A nokedli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz