Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

VENDÉGVÁRÓ CSIRKECOMBOK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db egész csirkecomb
4 db szikkadt zsemle
2 db nagyobb tojás
20 dkg csirkemáj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vágott petrezselyemzöld
4 nagyobb fej gomba
2 ek. olaj
ételízesítő ízlés szerint
1 tk. őrölt bors
csirke fűszersó

Elkészítés:


A zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd alaposan kicsavarom és egy tálba teszem. A hagymát és fokhagymát apróra vagdalom, serpenyőben kevés olajon pirítom. Közben összevagdalom a májat és a gombát, ezek is a hagymához kerülnek. Megszórom őrölt borssal és összepirítom. Ha készen van, mehet a zsemléhez. a tálba ütöm a tojásokat, rászórom a petrezselyemzöldet, az ételízesítőt, őrölt borsot, és kézzel vagy kanállal összedolgozom. A csirkék bőrét óvatosan fellazítom, és megtöltöm a májas-gombás töltelékkel. Nem szabad azért nagyon ducira

csinálni, mert esetleg sütés közben a bőre szétnyílhat. Megtűzöm fogpiszkálóval, beszórom csirke fűszersóval és a tepsibe sorakoztatom. Csak vizet öntök alá, elég zsiradék kisül majd belőle. Lefedem egy darab alufóliával, és előmelegített sütőbe dugom közepes lángon. Egy órát hagyom így párolódni, majd leveszem róla a fóliát, kicsit meglocsolgatom a keletkezett szaftos lével, majd fólia nélkül nagyobb lángon visszateszem pirulni. Ha marad pár fej gomba, ilyenkor mellé lehet dobni, szépen megsül.

VENDÉGVÁRÓ CSIRKECOMBOK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Azték pulyka
Azték pulyka

Hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a darált húst, amit szintén megpirítunk. Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ragacsos csirkeszárny
Ragacsos csirkeszárny

A pác összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban és megforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, hogy mindenből jusson mindenhova. (Tipp: 1 teáskanál keményítőt is dobjunk a pácba a mé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Illatos, omlós csirke
Illatos, omlós csirke

A csirkemellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kisebb szeletekre felvágjuk. Sózzuk, majd 15 percet pihentetjük. Addig kikeverjük a mártogatáshoz a masszát. A tojásfehérjét villáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Sütőben sült fasírt TCM
Sütőben sült fasírt TCM

A tojásokat egy tálkában elhabarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy nagy tálba tesszük a darált húst és a megadott sorrendben bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk