menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás csirke galuskával


Írta:

Elk. idő: 10-perc
Adag: 5-6-adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Paprikás csirke galuskával! 3-db egész csirke comb, jó nagy fej hagyma, 1-deci olaj, fél fehér paprika, 1- kis szem paradicsom, kávés- k-piros paprika, mokkás kanál bors, ugyan annyi vegeta, só, ízlés szerint, fél klg- rétes liszt, 2-3-tojás!

Elkészítés:


A combokat le tisztítom, folyó víz alatt alaposan lemosom, ketté vágom, és tovább mosom, egy lábasba öntöm az olajat, a hagymát felszeletelem vékony csíkokra, az olajhoz rakom, és megdinsztelem, közben hozzá adom a paprikát amit felkockázok jó apróra, majd a paradicsomot szintén apró kockákra vágom, hozzá adom a hagymához, és együtt dinsztelem 1-2-percig, hozzá adom a fűszereket, és a húst, sót, össze forgatom, kicsit pirítom a saját levén, majd két deci vízzel felöntöm, és fedő alá rakom, ha fel főtt takarékra veszem, és 45-percig főzöm, és kész! A lisztet tálba rakom, a tojásokat hozzá adom sót, és kevés vizet amivel össze keverem, és jó bő lobogó vízbe bele szaggatom kanállal, háromszor fel forr, le szűröm és tálalható!

Trükkök, tippek, praktikák:


Miközben a pörköltet készítem, felrakok nagy edénybe jó sok vizet, hogy a tészta ne legyen ragacsos, és akkor nem kell vízre szedni!! A míg a pörkölt fő, addig megfőzöm a tésztát is! A tojásokat egyenként fel töröm, kis tálba rakom, nehogy rossz tojást kapjon a lisztem, és ha jó, a liszthez öntöm, majd sózom, és kevés vízzel össze keverem és úgy szaggatom a már lobogó vízbe! A rétes lisztről tudni kell, hogy egy részt finom, bár nem minden ételhez használjuk-használom de,, nokedli készítéséhez a legjobb, és kiváló!!

Paprikás csirke galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell rántva, különleges páccal készítve
Csirkemell rántva, különleges páccal készítve

Elkészítem a páclét kettő evőkanál tejfölhöz hozzáadom 1 db tojást, kávéskanál vegyes virágmézet ízlés szerint, sót, borsot, delikát izésítőt, foghagymaport jól összekeverem, maj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ananászos csirke
Ananászos csirke

Állandóan mosdót keres? Tegyen ellene az Urostemollal! hirdetés A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A csirkén meglazítjuk a bőrt,de nem vesszük le,mert ez alá töltjük a tölteléket.A legjobb a sültcsirke fűszer,ha nincs,akkor fokhagyma,só és majorannával dörzsöljük be a húst. Kan...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Csirkemáj velencei módon (Stahl)
Csirkemáj velencei módon (Stahl)

A vaj 2/3-át mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj ½-vel egy 30 cm átmérőjű serpenyőben, majd hozzáadjuk a hagymagyűrűket, megsózzuk-megborsozzuk őket, rájuk szórjuk a morzsolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk