Paprikás csirke galuskával! 3-db egész csirke comb, jó nagy fej hagyma, 1-deci olaj, fél fehér paprika, 1- kis szem paradicsom, kávés- k-piros paprika, mokkás kanál bors, ugyan annyi vegeta, só, ízlés szerint, fél klg- rétes liszt, 2-3-tojás!
A combokat le tisztítom, folyó víz alatt alaposan lemosom, ketté vágom, és tovább mosom, egy lábasba öntöm az olajat, a hagymát felszeletelem vékony csíkokra, az olajhoz rakom, és megdinsztelem, közben hozzá adom a paprikát amit felkockázok jó apróra, majd a paradicsomot szintén apró kockákra vágom, hozzá adom a hagymához, és együtt dinsztelem 1-2-percig, hozzá adom a fűszereket, és a húst, sót, össze forgatom, kicsit pirítom a saját levén, majd két deci vízzel felöntöm, és fedő alá rakom, ha fel főtt takarékra veszem, és 45-percig főzöm, és kész! A lisztet tálba rakom, a tojásokat hozzá adom sót, és kevés vizet amivel össze keverem, és jó bő lobogó vízbe bele szaggatom kanállal, háromszor fel forr, le szűröm és tálalható!
Miközben a pörköltet készítem, felrakok nagy edénybe jó sok vizet, hogy a tészta ne legyen ragacsos, és akkor nem kell vízre szedni!! A míg a pörkölt fő, addig megfőzöm a tésztát is! A tojásokat egyenként fel töröm, kis tálba rakom, nehogy rossz tojást kapjon a lisztem, és ha jó, a liszthez öntöm, majd sózom, és kevés vízzel össze keverem és úgy szaggatom a már lobogó vízbe! A rétes lisztről tudni kell, hogy egy részt finom, bár nem minden ételhez használjuk-használom de,, nokedli készítéséhez a legjobb, és kiváló!!
A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjü...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő:A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, öntsük rá a húsra és tegyük hűtőbe félórára. A megtisztított hagymát vágjuk apróra, a meghámozott répát reszeljük le és kevés olajban dinszt...
Elkészítési idő: