Hozzávalók 4 személyre
2 nagyobb csirkemellfilé
20 dkg vékonyra szeletelt füstölt szalonna
20 dkg feta sajt
só
frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma reszelve
10-15 bazsalikomlevél aprítva
olaj
Villával összetörjük a fetát, és kikeverjük a bazsalikommal, a fokhagymával, valamint kevés borssal.
A 2 csirkemellből 8 nagyobb, vékony szeletet vágunk, ezeket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A maradék kisebb húsdarabokat más ételhez használjuk fel.
Minden hússzeletre bő evőkanálnyi fetakrémet teszünk, felcsavarjuk, majd körbetekerjük 1-2 szelet szalonnával. Mindet egy kiolajozott sütőedénybe, szorosan egymás mellé tesszük. A húsroládok tetejét megszórjuk borssal, megkenjük kevés olajjal, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor főtt rizst vagy krumplipürét és friss salátát kínálunk hozzá.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és 1-1 szelet trappista sajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, lisztbe, felv...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk. Kevés hevített vajban elősütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát, a zellert és a répát megtisztítjuk és felszeleteljük, egy kevés olajban a gombával együtt 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű