(15 főre) 6 kg kakashús, 60 dkg vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, 5 teáskanál só, 3 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, ízlés szerint csípős cseresznyepaprika.
A megtisztított kakast nagyobb darabokra vágjuk úgy, hogy a csontos részeket is kettéválasztjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk. Bográcsba zsírt teszünk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a húst, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. A fűszerekkel együtt is pirítjuk egy kicsit, majd vízzel felengedjük. Beleszórjuk a kockákra vágott fokhagymát, és két csípős cseresznyepaprikát is dobunk hozzá.
Legalább két órát főzzük. Utána megemeljük a bográcsot, és rátesszük az őrölt paprikát. Összerázzuk (nem keverjük) és további fél órát főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Legvégén tesszük bele a belsőségeket: a májat és a heréket.
Kínálhatjuk friss kenyérrel is, de leginkább kifőtt kakastaréj tésztával a legfinomabb.
1.A húst rostjaival párhuzamosan mélyen bemetszük (3 helyen). 2.A nyílások belsejét meghintjük sóval, borssal, a chilliporral, és belehelyezzük a sárgabarackokat. 3.A húst megtűz...
Elkészítési idő:A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő:A csirkemellet egy éles kés segítségével 0,5 cm vastag szeletekre nyitjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Belsejébe kimagozott szilvát teszünk (aki szereti, megszórh...
Elkészítési idő:A feldarabolt csirkét vízben egy kis sóval puhára főzzük, ha lefőtt a víz öntünk alá olajat megszórjuk a fűszerkeverékkel és lepirítjuk. A mogyorót a zacskóban puhára törjük. A tej...
Elkészítési idő: