- 1 kg csirkemell
- 2 csomag bacon
- kb. 200 g füstölt sajt
- só
-bors
- majoranna
A sajtmártás hozzávalói:
- 60 g margarin
- 60 g liszt
- 200 ml tej
- 120 g reszelt sajt
- só
- bors
- szerencsendió
◾️A húst megmossuk és felszeleteljük.
◾️Kicsit kiklopfoljuk, és minden szeletet ízesítünk sóval, borssal és majorannával.
◾️Ezután a sajtot annyi szeletre vágjuk, amennyi hús szeletünk van, és minden húsba teszünk egy darabot belőle.
◾️Felgöngyöljük és 2 darab baconnel körbe tekerjük a húsokat.
◾️A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra és a húsokat egy alufóliával letakarjuk.
◾️30 percet sütjük a fólia alatt őket majd levesszük és még 20 perc alatt rápirítjuk a bacont.
◾️Mivel a csirkemell magában elég száraz hús, ezért én egy sajtmártást is készítettem mellé.
◾️A margarint megolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️Ezután folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet és még kb. 5 percig főzzük.
◾️Hozzáadjuk a reszelt sajtot és teljesen felolvasztjuk benne.
◾️Végül fűszerezzük.
Köretként rizst vagy burgonyapürét kínálok mellé.
A munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két oldalánál óvatosan bevágunk, és "kioperáljuk" a csontot. Ahol vastagabb a hús, ott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél, filézett csirkemelleket keresztben kettészeltem úgy, hogy a hártyás feléből szép egyenletes, göngyölhető filé darabokat kapjak. A csirkemell leeső darabjait csíkokra vágtam,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/2165571570362147/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát és a hagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes