- 1 kg csirkemell
- 2 csomag bacon
- kb. 200 g füstölt sajt
- só
-bors
- majoranna
A sajtmártás hozzávalói:
- 60 g margarin
- 60 g liszt
- 200 ml tej
- 120 g reszelt sajt
- só
- bors
- szerencsendió
◾️A húst megmossuk és felszeleteljük.
◾️Kicsit kiklopfoljuk, és minden szeletet ízesítünk sóval, borssal és majorannával.
◾️Ezután a sajtot annyi szeletre vágjuk, amennyi hús szeletünk van, és minden húsba teszünk egy darabot belőle.
◾️Felgöngyöljük és 2 darab baconnel körbe tekerjük a húsokat.
◾️A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra és a húsokat egy alufóliával letakarjuk.
◾️30 percet sütjük a fólia alatt őket majd levesszük és még 20 perc alatt rápirítjuk a bacont.
◾️Mivel a csirkemell magában elég száraz hús, ezért én egy sajtmártást is készítettem mellé.
◾️A margarint megolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️Ezután folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet és még kb. 5 percig főzzük.
◾️Hozzáadjuk a reszelt sajtot és teljesen felolvasztjuk benne.
◾️Végül fűszerezzük.
Köretként rizst vagy burgonyapürét kínálok mellé.
A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral. A felvert tojásokat a tejjel, 6 evőkanál liszttel, zsemlemorzsával kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet egy tányérra t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellekről óvatosan lefejtjük a bőrt, és félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A csontról levágjuk a húst, és csíkokra szeleteljük. A szalonna bőrét eltávolítjuk. A felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát olajon lepirítom. Majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadom. Fehéredésig pirítom. Hozzáadom a sót, borsot és a pirospaprikát. Elkeverem és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű