Családireceptkönyv.hu

Sajttal és gombával töltött csirke mell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:


A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.

Sajttal és gombával töltött csirke mell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grillezett csirkemell céklamajonézzel
Grillezett csirkemell céklamajonézzel

A csirkemellekről leitatjuk a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk és vajjal jól megkenjük, és sütőben pirosra sütjük. Míg a csirke sül, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, adunk hoz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros pulykamedalionok
Mézes mustáros pulykamedalionok

-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk -a hártyás részeket levágjuk -meghintjük sóval .borssal -a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalio...

Elkészítési idő: 80
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyben sült kacsa
Egyben sült kacsa

A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.+behelyezzük az almát A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk