Családireceptkönyv.hu

Sajttal és gombával töltött csirke mell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:


A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.

Sajttal és gombával töltött csirke mell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bea asszony csirkéje
Bea asszony csirkéje

A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg. A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ketchupos csirkecombok
Ketchupos csirkecombok

A sütőt bekapcsolom 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), aztán a megpucolt fokhagymagerezdeket vékony tüskékre vágom. A megmosott, szárazra törölt csirkecombok bőrét ujjammal meglazít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes-ketchupos csirke
Mézes-ketchupos csirke

A csirkemellet kockákra vágjuk, veszünk egy tálat, amiben összedolgozzuk a bunda hozzávalóit, majd a húsdarabokat beleforgatjuk ebbe a masszába. A máz alapanyagait összekeverjük, k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dosek Bogi
Székelykáposzta
Székelykáposzta

Ha nem szeretjük annyira savanyúan a káposztát, akkor mossuk át hideg vízben. A káposztát tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel annyira vízzel, hogy nagyjából ellepje. Kis lángon főz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk