menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás-rozmaringos csirke ízes krumplipürével


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkemell-filé

bors
édesköménymag (őrölt, vagy durvára tört)
4-5 rozmaring-ágacska
1 fej fokhagyma
olívaolaj
80 dkg krumpli
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
fokhagymasó
margarin
5 dkg füstölt sajtkrém
tejszín

Elkészítés:


A krumplit megtisztítottam, kockára vágtam és forró sós vízbe tettem. Míg elkészült, a husit is elkészítettem:
A csirkemell-filéket hosszában kettévágtam, majd a vastagságukat is kettészeltem. Sütőpapírra terítettem, sóztam, borsoztam, majd durvára őrölt édesköménymaggal is megszórtam mindkét felüket. A rozmaringágakat levelekre szedtem, a felét az egyik oldalukra tettem, majd sütőpapírral a tetejükön nyújtófával meglappogattam, épp csak annyira, hogy az ágacskák kicsit a húsba üljenek. Megfordítottam, a maradék rozmaringágakat is rászórtam, kicsit ezt az oldalt is megveregettem.
Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítettem, amibe belefektettem a hússzeleteket (nekem 3 fért el egyszerre), továbbá melléjük dobtam a gerezdjeire szedett, de hámozatlan fokhagymát. A fokhagyma – amellett, hogy isteni finomra sül – átadja ízét a husiknak is. Közepes lángon a húsok mindkét oldalát megsütöttem – nagyjából 5-7 percet vett igénybe. (Az újabb húsokhoz további olívaolajat löttyintettem, de csak keveset, hogy sercegve süljenek.) A kész húsokat és fokhagymákat tálalásig melegen tartottam.
A főtt krumplit nyomóval áttörtem, elsőként jó adag (legalább 10 deka) margarint kevertem hozzá, majd borsoztam, szerecsendiót, gyömbért és fokhagymasót tettem bele (a sóval – ha szükséges egyáltalán – óvatosan kell bánni, hiszen már ez is sós!). Mivel volt egy megkezdett tömlős sajtkrémem, azt is hozzákevertem. Melegített tejszínnel hígítottam a kívánt állagig.
(Mennyiségeket szándékosan nem írok, mindenki ízlése szerint tegyen bele, akár többször megkóstolva.)
Az első 2 szelet húst, ahogy meghűltek, a gyerkőcök rögtön elcsipegették. A többit az asztalnál már együtt fogyasztottuk el. A ropogós külsejű, puha belsejű csirke mellé forrón tálaltam a krumplit, melyre épp csak egy leheletnyi parmezánt szórtam további ízesítésként, koktélparadicsomot ettünk hozzájuk. A fokhagymákat héjukból egy mozdulattal kinyomva ettük Tomival.
Épp csak annyi maradt az egészből, hogy még valaki (szerencsés) egyszer ehet belőle…

Fokhagymás-rozmaringos csirke ízes krumplipürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borzas csirkemell
Borzas csirkemell

A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fo...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
Túróbundás csirkemell
Túróbundás csirkemell

A hozzávalókat összekeverjük, a befűszerezett csirkemell szeleteket beleforgatjuk,majd 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lecsós csirkecomb
Lecsós csirkecomb

A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. A kisült zsíron a lisztbe forgatott combokat pirosra sütöm, és kiveszem. A maradék zsiradékon megpirítom a hagymát, utána ráöntöm a lecsót...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÜLT CSIRKECOMBOK
SÜLT CSIRKECOMBOK

A csirkecombokat kenjük be sóval és borssal, majd kevés olajban süssük meg őket.Készítsük el a szószt a felsorolt hozzávalókból, majd öntsük rá a sült csirke combokra. Pároljuk a c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk