7 bébipulyka, 50dkg dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 10 dkg gomba, 1 csomó leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, 5 dkg vaj
A sertéshúshoz hozzádaráljuk a pulyka zúzáját és a vöröshagymát, belekaparjuk a máját, összegyúrjuk az apróra vágott kemény tojásokkal, a nyers tojásokkal, a vízben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, a finomra vágott gombával meg petrezselyemzölddel, és sózzuk, borsozzuk.
Kívülről besózzuk a megtisztított szárnyast, és belsejébe töltve a húsmasszát, a nyílást összevarrjuk vagy alaposan összetűzzük.Annyi vizet forralunk egy nagy edényben a megtisztított leveszöldséggel, hogy a pulyka beleférjen, majd ha lobogva forr, beletesszük a megtöltött szárnyast. Egy óra múlva kiemeljük, levétől lecsepegtetjük, vastagon bevajazzuk, és a forró sütőben megpirítjuk.
PrintFriendly and PDFNyomtatás
Még több hasonló recept:
Gesztenyével töltött pulyka
Pulykamell körítve
Sonkával-gombával töltött darált húsos palacsinta
Paradicsomos húsgombóc penne tésztával
Tojással töltött húsgombócok paradicsompürével
Kategória: Karácsonyi, Levesek, Sertéshúsok, Szárnyasok | Cimke: gomba, karácsonyi recept, kiadós, nem olcsó, pulyka, sertéshús
Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!
« Szedres csirkemell gyümölcsös rizzsel “Zsüliettől”
Nyúlcombok krémmártásban »
Subscribe RSS © 2016 - Egyszerű Gyors Receptek.
A levét fűszerezve levesként kínálhatjuk a benne főtt zöldséggel meg csigatésztával.
A szárnyakat megmossuk, és az izületnél két részre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon aranybarnára pirítjuk. Ha készen van, rátesszük a szárnydarabokat, megszórjuk ételí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A csirkemell filéket magas hőfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét feldarabolom, megsózzuk, majd 1 órát állni hagyom. 2. Utána, paprikás lisztbe forgatom. 3. Teflon tepsibe, szorosan egymás mellé rakom a csirkedarabokat. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsira...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű