Családireceptkönyv.hu

Töltött pulyka recept


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7 bébipulyka, 50dkg dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 10 dkg gomba, 1 csomó leveszöldség, 1 fej vöröshagy­ma, 2 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, só, tö­rött bors, 5 dkg vaj

Elkészítés:


A sertéshúshoz hozzádaráljuk a pulyka zúzáját és a vöröshagymát, belekaparjuk a máját, összegyúrjuk az apróra vágott kemény tojásokkal, a nyers tojásokkal, a vízben áztatott, kinyomko­dott és összemorzsolt zsemlével, a finomra vá­gott gombával meg petrezselyemzölddel, és sóz­zuk, borsozzuk.

Kívülről besózzuk a megtisztí­tott szárnyast, és belsejébe töltve a húsmasszát, a nyílást összevarrjuk vagy alaposan összetűz­zük.Annyi vizet forralunk egy nagy edényben a megtisztított leveszöldséggel, hogy a pulyka beleférjen, majd ha lobogva forr, beletesszük a megtöltött szárnyast. Egy óra múlva kiemeljük, levétől lecsepegtetjük, vastagon bevajazzuk, és a forró sütőben megpirítjuk.

PrintFriendly and PDFNyomtatás
Még több hasonló recept:

Gesztenyével töltött pulyka
Pulykamell körítve
Sonkával-gombával töltött darált húsos palacsinta
Paradicsomos húsgombóc penne tésztával
Tojással töltött húsgombócok paradicsompürével

Kategória: Karácsonyi, Levesek, Sertéshúsok, Szárnyasok | Cimke: gomba, karácsonyi recept, kiadós, nem olcsó, pulyka, sertéshús
Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!
« Szedres csirkemell gyümölcsös rizzsel “Zsüliettől”
Nyúlcombok krémmártásban »
Subscribe RSS © 2016 - Egyszerű Gyors Receptek.

Trükkök, tippek, praktikák:


A levét fűszerezve levesként kínálhatjuk a benne főtt zöldséggel meg csigatésztával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemellel töltött lángos
Csirkemellel töltött lángos

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell

A húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Tejszínes-sajtos csirkés tészta

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Csirke görög módra
Csirke görög módra

A páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk