menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött pulyka recept


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


7 bébipulyka, 50dkg dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 10 dkg gomba, 1 csomó leveszöldség, 1 fej vöröshagy­ma, 2 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, só, tö­rött bors, 5 dkg vaj

Elkészítés:


A sertéshúshoz hozzádaráljuk a pulyka zúzáját és a vöröshagymát, belekaparjuk a máját, összegyúrjuk az apróra vágott kemény tojásokkal, a nyers tojásokkal, a vízben áztatott, kinyomko­dott és összemorzsolt zsemlével, a finomra vá­gott gombával meg petrezselyemzölddel, és sóz­zuk, borsozzuk.

Kívülről besózzuk a megtisztí­tott szárnyast, és belsejébe töltve a húsmasszát, a nyílást összevarrjuk vagy alaposan összetűz­zük.Annyi vizet forralunk egy nagy edényben a megtisztított leveszöldséggel, hogy a pulyka beleférjen, majd ha lobogva forr, beletesszük a megtöltött szárnyast. Egy óra múlva kiemeljük, levétől lecsepegtetjük, vastagon bevajazzuk, és a forró sütőben megpirítjuk.

PrintFriendly and PDFNyomtatás
Még több hasonló recept:

Gesztenyével töltött pulyka
Pulykamell körítve
Sonkával-gombával töltött darált húsos palacsinta
Paradicsomos húsgombóc penne tésztával
Tojással töltött húsgombócok paradicsompürével

Kategória: Karácsonyi, Levesek, Sertéshúsok, Szárnyasok | Cimke: gomba, karácsonyi recept, kiadós, nem olcsó, pulyka, sertéshús
Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!
« Szedres csirkemell gyümölcsös rizzsel “Zsüliettől”
Nyúlcombok krémmártásban »
Subscribe RSS © 2016 - Egyszerű Gyors Receptek.

Trükkök, tippek, praktikák:


A levét fűszerezve levesként kínálhatjuk a benne főtt zöldséggel meg csigatésztával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Melinda
Zöldborsós Csirkemell
Zöldborsós Csirkemell

A húst besózzuk. Vajban, 1-2 kanál borsó lével megöntözve puhára pároljuk. Tálba rakjuk, köré öntjük a borsót. A petrezselymet 1 kanálnyi vajon megfuttatjuk, 2-3 kanál borsó lével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mézes-mustáros csirkecomb
Mézes-mustáros csirkecomb

Megtisztítom a csirkecombokat. A tepsibe öntök kb 3dl vizet beleteszem a fűszersó egy részét, majd a többi fűszerből is ízlés szerint. Mikor ez megvan, összekeverem egy kanállal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás pácban sült csirke
Fokhagymás pácban sült csirke

A csirkét részeire bontjuk. Ha nem szeretjük a far-hát részt, akkor azt eltehetjük későbbre a fagyasztóba, esetleg a mellcsonttal együtt, húslevesbe nagyon jó lesz. Egy tepsibe b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
GYORS CSIRKECOMB KRUMPLI KÖRETTEL
GYORS CSIRKECOMB KRUMPLI KÖRETTEL

a csirkecomb végét levágtam..kicsit bevagdostam..besóztam majd zsemlemorzsában megforgattam fritőzben megsütöttem a krumpli héjasan megmostam..neylon zacskóban bezárva megszurkálv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk