7 bébipulyka, 50dkg dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 10 dkg gomba, 1 csomó leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, 5 dkg vaj
A sertéshúshoz hozzádaráljuk a pulyka zúzáját és a vöröshagymát, belekaparjuk a máját, összegyúrjuk az apróra vágott kemény tojásokkal, a nyers tojásokkal, a vízben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, a finomra vágott gombával meg petrezselyemzölddel, és sózzuk, borsozzuk.
Kívülről besózzuk a megtisztított szárnyast, és belsejébe töltve a húsmasszát, a nyílást összevarrjuk vagy alaposan összetűzzük.Annyi vizet forralunk egy nagy edényben a megtisztított leveszöldséggel, hogy a pulyka beleférjen, majd ha lobogva forr, beletesszük a megtöltött szárnyast. Egy óra múlva kiemeljük, levétől lecsepegtetjük, vastagon bevajazzuk, és a forró sütőben megpirítjuk.
PrintFriendly and PDFNyomtatás
Még több hasonló recept:
Gesztenyével töltött pulyka
Pulykamell körítve
Sonkával-gombával töltött darált húsos palacsinta
Paradicsomos húsgombóc penne tésztával
Tojással töltött húsgombócok paradicsompürével
Kategória: Karácsonyi, Levesek, Sertéshúsok, Szárnyasok | Cimke: gomba, karácsonyi recept, kiadós, nem olcsó, pulyka, sertéshús
Hozzászólások - Szólj hozzá, vagy kérdezz TE is!
« Szedres csirkemell gyümölcsös rizzsel “Zsüliettől”
Nyúlcombok krémmártásban »
Subscribe RSS © 2016 - Egyszerű Gyors Receptek.
A levét fűszerezve levesként kínálhatjuk a benne főtt zöldséggel meg csigatésztával.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes