4 db házi, hízott kacsacomb
80 dkg- 1 kg savanyú káposzta (ízlés szerint átmosva)
3 db birsalma
2 kis fej vöröshagyma
borsikafű (csombor)
borókabogyó
só
törött bors
4 ek. kacsazsír
A combokat sütés előtt 2 órával sózzuk, borsozzuk.
A savanyú káposztát, a finomra vágott hagymával, a cikkekre vágott birsalmával és a fűszerekkel összekeverjük. Egy cserépedénybe rakjuk, rátesszük a combokat bőrével lefelé és kacsazsírral meglocsoljuk. Ezután annyi vizet öntünk alá, hogy a káposztát ellepje és lefedve kemencében (vagy közepes hőfokú sütőben) másfél órát sütjük. Kivesszük, átfordítjuk a húsokat, hogy a bőre felfelé legyen és még másfél órát sütjük lefedve.
A csirkemellek felét feldaraboljuk, kevés olajban sóval, borssal átsütjük. Miután picit hűlt aprítógéppel alaposan összedaraboljuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát és fokhagymá...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes1. A csirkemell darabkákat sózd meg és pirítsd le az olívaolajon - 3-5 perc elegendő hozzá. Akkor jó, ha a hús kívül aranybarna és már középen sem nyer és puha. Ha már jó, emeld ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustárokat elkeverem a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre teszem. A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Elkészítjük a tölteléket : A szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Nehéz