Pácolni
3 db csirkemell filé
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring (friss)
400 g joghurt - görög
1 mokkáskanál só
feketebors (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
A hús sütéshez
3 evőkanál olívaolaj
A fokhagymát, és a rozmaringot finomra aprítjuk.
A csirkemelleket oldalról bevágjuk, és megnyitjuk.
A rozmaringot, fokhagymát, sót, borsot, és a reszelt citrom héját a joghurthoz adjuk.
Jól összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen legyenek a pácban.
A csirkemell szeleteket egyenletesen beborítjuk a páccal.
Azt egészet egy alufóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hússzeletekről a joghurtos pác nagy részét leszedjük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát 4-5 percig sütjük.
El is készült az omlós, és szaftos joghurtban pácolt csirkemell filé. Párolt zöldségkörettel kínáljuk.
A körethez való tarhonyát az olajon kevergetve kissé megforrósítjuk, de nem kell úgy megpirítani, mint amikor hagyományosan, köretnek főzzük, maradjon csak világos, hasonlóan mint...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEste előkészítjük!!! A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk vékonyabb szeletekre vágjuk. Beletekerjük a baconbe és fixáljuk hústűvel. Bekeverjük az olajba a fűszert, majd bele forgatjuk a betekert húsokat. 200...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket megsózzuk, vajjal kikent tál aljára rakjuk. A tejfölt sóval és reszelt sajttal összekeverjük és vastagon megkenjük a csirkemellek tetejét. A főtt tojást fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű