1 kg csirkecomb
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1 lime
30 dkg kockára vágott paradicsom
csipetnyi koriander
Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük és a felszelelt csirkét, a fokhagymát és a lime reszelt héját is beletesszük, majd sütni kezdjük. Néhány percig sütjük, amíg a csirke enyhén megpirul, majd hozzáadjuk a paradicsomot is és a fűszereket, felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi és fedő nélkül pároljuk kis lángon 30-40 percen át. Tálaláskor a vaj kockákat teszünk rá és hagyjuk, hogy ráolvadjon a húsra.
A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a margarinon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a borsot, majd alaposan összekev...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy biztos, sütési idő 20 perc. Tíz az egy, tíz a másik oldala. Hagymás pecsenye kacsamáj https://mesterszakacs.hu/recept/hagymas-pecsenye-kacsamaj-3120 1. A kacsazsíron megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét falatnyi csíkokra vágjuk, és megsózzuk. A tempuratésztához a lisztet egy tálban összekeverjük a szódabikarbónával a sóval és a keményítővel. Egy másik tálban elhabarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával), és jól átforgatjuk. A sajtot...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű