menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkefalatok krémsajtos bundában


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors

Bundához:

2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Csirkefalatok krémsajtos bundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel

csirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos tejszínes csirkecomb (Sóbors)
Spenótos tejszínes csirkecomb (Sóbors)

A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A lisztet öntsük tányérba. A megtisztított combokat forgassuk meg alaposan a lisztben, majd a forró olajon vagy vajon mindkét o...

Elkészítési idő: 20+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csirkével és fetával töltött cukkini hajók
Csirkével és fetával töltött cukkini hajók

A csirkemellet megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, kisebb darabokra aprózzuk. A megmosott paradicsomokat és a fetát felk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
India: Csirke tikka masala
India: Csirke tikka masala

1. Elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. 2. A csirkecombfilékre kanalazunk 4 evőkanál joghurtot, 4 reszelt fokhagymát és egy jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk