1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
csirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A lisztet öntsük tányérba. A megtisztított combokat forgassuk meg alaposan a lisztben, majd a forró olajon vagy vajon mindkét o...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, kisebb darabokra aprózzuk. A megmosott paradicsomokat és a fetát felk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. 2. A csirkecombfilékre kanalazunk 4 evőkanál joghurtot, 4 reszelt fokhagymát és egy jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű