2 csirkemell
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
1 teáskanál édes mustár
1 teáskanál csípős mustár
csipetnyi curry
1 paradicsom
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük sóval, borssal. Kevés olajban mind a két oldalukat megsütjük. Amikor átpirultak, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet és a mustárt összekavarjuk és a csirkére öntjük, fűszerezzük. Folyamatosan kavargatjuk. A paradicsomot apróra vágjuk és hozzáadjuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel és pár percig főzzük. Kínálhatjuk burgonyapürével, vagy tésztával is.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk). Má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük. 2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom. Felmelegítem a húsleves alapleve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű