2 nagy szelet csirkemell filé, 7-8 darab karfiolrózsa, só, bors,szerecsendió ízlés szerint, csapott mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg rozs liszt+ egy teáskanál rozsliszt, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, egy tömlős krémsajt 2/3 része, 2 evőkanál reszelt parmezán, 4 szelet piros kápia paprika
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ paprika keverékbe. Teflon serpenyőben az olajat felhevítjük és a csirke mellett elősütjük, oldalanként kb. 3-3- percig. Egy kerámia tepsit a vajas papírral körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt karfiolrózsákat. A tepsiben amiben a húst elősütöttem elkészítettem mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, beletesszük a tömlős sajtot . Ezt a masszát kanállal rászedjük a karfiolra, a tetejére rátesszük a paprika szeletet és forró sütőbe toljuk.
Nálam 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sült. Amikor megbarnul a mártás rászórjuk a parmezánt és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe ameddig ráolvad a tetejére. Annyira ízlett, hogy hétvégén ismét elkészítem.
Rizzsel és uborkasalátával ettük.
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek átjárják. A fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAmíg a burgonya fő, a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és olívaolaj/piros pesto keverékével átkenjük és állni hagyjuk. Ezalatt az ízek jól összeérnek. Ha a burgonya kihűlt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű