Hozzávalók:
8 egész csirkecomb
30 dkg gomba
4 csirkemáj
8 szikkadt zsömle
4 tojás
2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
nagy csokor petrezselyemzöld
bors
majoránna
só
20 dkg zsír a sütéshez
Elkészítem a tölteléket. A gombát felszeletelem, a csirkemájat éles késsel elkaparom. A hagymát apróra vágva megpirítom a zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, pár percig pirítom. Kicsi levet enged, megvárom amíg azt elfövi, ekkor adom hozzá a májat, addig sütöm amíg kifehéredik. Leveszem a tűről, majd hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval, borssal és az aprított petrezselyemzölddel, az egészet jól összekeverem. Ha túl híg a töltelék, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom, bedörzsölöm majoránnával és a bőre alá betöltöm a gombás-májas tölteléket. Egy tepsibe teszek 20-25 dkg zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Köretnek legjobb hozzá a krumplipüré és befőtt, vagy savanyúság is illik hozzá.
A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük és összetörjük. A húst serpenyőben a sajttal együtt megsütjük. (Sütés után kerül a gombócba.) A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk. Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű