- 60 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- 3 ek. mustár
- csipet tárkony
- 1 ek. liszt
- 1 pohár tejföl
- 2 dl olaj
- petrezselyem
- só
- bors
A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és félretesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát, és az egészet összefőzzük (ha szükséges, kicsi vizet tehetünk alá). Egy kis edényben a tejfölös-lisztes habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe sz...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűFelkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, és jénai edénybe helyezzük. 2. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütőben puhára pároljuk. 3. Az apróra vágott vöröshagym...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. Közben egy tűzálló tál alját rakd ki sonkaszeletekkel. A pulykamellet vágd tetszőleges méretű szeletekre, majd sózd be. A túrót keverd össze ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű