Családireceptkönyv.hu

MUSTÁROS HAGYMÁS CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
2,5 dl fehérbor
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 kiskanál tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpuculjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.
Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz. Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.

MUSTÁROS HAGYMÁS CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fehérboros curry-s csirke rizstejszinnel by Melinda
Fehérboros curry-s csirke rizstejszinnel by Melinda

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Aszalt szilvával töltött csirkemell

A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst. Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Klári
Almás-kéksajtos csirke
Almás-kéksajtos csirke

1.A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. 2.Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3.A csirkemellett sózzuk, nagyon finoman bors...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar májjal töltött csirkecomb
májjal töltött csirkecomb

A zsemlét beáztatjuk a tejbe/vízbe.. A csirkecombokat letisztítjuk, megmossuk, a vizet leitatjuk róla és besózzuk, borsozzuk, a bőre alatt is. A májat megmossuk, levagdossuk az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk