Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g darált pulykahús
200 g (1bögre) főtt bulgur
3-4 db. Paprika
1 liter paradicsomlé ( DM-ből vettem, Alnatura termék nagyon jó, nem cukrozott 99%-os paradicsomlé és só)
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors, bazsakikom és Provence fűszerkeverék

Elkészítés:


A bulgurt feltesszük kétszeres vízmennyiségben főzni.
A hagymákat és a fokhagyma felét a kókuszzsíron megpirítjuk majd egy kevés paradicsomlével simára turmixoljuk.
2-3 dl. vízet öntünk a paradicsom léhez és feltesszük főzni, ezalatt pedig a darált húst a fokhagyma másik felével, sóval, borssal és a főtt bulgur egyik felével összegyúrjuk.
Betöltjük a paprikákat, a maradék húsból további gombócokat készítünk.
Ez idő alatt felforrt a paradicsomlé is, ezért befűszerezzük a bazsalikommal, borssal és Provence fűszerkeverékkel.
Beletesszük a töltött paprikákat, gombócokat és a főtt bulgurt.
Fedő alatt lassú tűzön további 15-20 percet főzzük.

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell vadas mártásban
Csirkemell vadas mártásban

A zellert, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra felvágjuk. A csirkemellet gyerektenyér nagyságúra felszeleteljük és sózzuk, bors...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: maria
Vorosboros kacsacomb
Vorosboros kacsacomb

A paccal kezdjuk ,majd a combokat belerakju a pacba . par orat benne hagyjuk .Serpenyoben elosutjuk majd tepszibe rakjuk a maradek pacot raontjuk es keszre sutjuk .haromnegyed ora...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos kacsamell és comb
Rozmaringos kacsamell és comb

Mivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőr...

Elkészítési idő: 65 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás csirke
Gombás csirke

A csirkemellet ketté vágjuk, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, majd megforgatjuk a sózott, borsozott lisztben, és előmelegített zsiradékban h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk