- öt galambfiók
- só
- margarin
A megmosott galambokat hosszában ketté vágtom, megsózom, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, mindegyik fél galambra teszek egy teáskanálnyi margarint, majd alufóliával lefedem, 170 fokra állított előmelegített sütőbe teszem. Kb. 1 óráig sütöm, közben kétszer megfordítom. A végén 250 fokra állított sütőben szép pirosra sütöm.
Az egész csirkét – a fejét és lábát levágva, a nyakát behajtva megtöltjük: a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemell filét, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázunk hogy lehetőleg ne lyukadjon meg, majd sózzuk, borsozzuk. A mangold levelet, belemártjuk for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jó...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit megfőzzük és lecsepegtetjük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és elősütjük. A tejszínt a reszelt sajttal, összefőzzük, besűrítjük. A csirkemellet tepsibe tesszük, ráhel...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű