Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS-SAJTOS CSIRKESÜLT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkehús
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
3 dl tejföl
15 dkg trappista reszelve
10 dkg liszt
2 tk. fűszerpaprika
1 kk. őrölt bors
1 kk. kakukkfű (aki nem szereti, az használhat majorannát )

1 ek. olaj
1 db tojás

Elkészítés:


Érdemes még előző este nekilátnia műveletnek. Ami azt jelenti, hogy a tejbe belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, és ezzel a keverékkel nyakon öntjük a darabokra vágott csirkét. (lehet persze csak combot, szárnyat is használni) Jól lefedjük, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel alaposan lecsöpögtetjük a húsokat. A lisztbe belekeverjük a fűszereket és a sót, majd minden húsdarabot megforgatunk benne. Egy sütőtálba belekarikázzuk szép vékonyan a hagymát, és elrendezzük rajta a lisztes-fűszeres húsdarabokat. A tejfölbe beleütjük a tojást, belecsorgatjuk az olajat, csipet sót, és alaposan kikeverjük. Ezzel a mártással bevonjuk a húsdarabokat,é s a tetejüket befedjük a reszelt sajttal. Lefedjük, és előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percet, majd fólia nélkül még addig, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

TEJFÖLÖS-SAJTOS CSIRKESÜLT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE
MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE

A mézet forraljuk fel egy serpenyőben, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál mustárt és ezzel a keverékkel öntsük nyakon az előzetesen pár deka vajon fehéredésig sütött és MAGGI Ízvarázs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Csőben sült csirkemell recept
Csőben sült csirkemell recept

A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás sajtos csirkemell
Gombás sajtos csirkemell

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és felhevített vajon mindkét oldalát átpirítjuk, majd félretesszük. A felkockázott vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk