2 egész csirkemellfilé
2-3 evőkanál étkezési keményítő
1 sárgarépa
6 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
só
chili paprika
4-5 evőkanál olaj
Megmossuk a húst, eltávolítjuk az esetleges hártyákat, és kockára vágjuk. Rászórjuk a keményítőt és elkeverjük.
Megtisztítjuk a sárgarépát, keresztben kisebb darabokra, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk. Eltávolítjuk a hagyma héját, és felszeleteljük.
Wokban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és a sárgarépát, és kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a szójaszószt, belereszeljük a fokhagymát és ízlés szerinti mennyiségben a chili paprikát. Sózzuk.
A keményítő sütés közben bevonatot képez a hús felszínén, ezért nem enged levet. Ha szeretnénk, hogy legyen szaftunk is, 1 dl vizet öntsünk alá.
20-25 perc alatt készre sütjük, rizzsel tálaljuk.
Előkészítjük a hozzávalókat. Kockára vágjuk a csirkemellet és a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát, megpucoljuk a krumplit, és azt is kockára vágjuk. Aztán kezdődhet a főzés. A sz...
Elkészítési idő:A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...
Elkészítési idő:A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...
Elkészítési idő: