- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 600 g csirkemell
- 500 g gomba
- só
- bors
- 100-200 ml csontlé (vagy víz)
- 1-2 kanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 kanál tej
- 1-2 kanál tejföl
◾️Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
◾️A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk míg, elfő a leve.
◾️Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük csontlével (vagy borral). Én a főzővízbe tettem egy leveskockát.
◾️Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.
Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.
Egész egyszerűen dolgozd össze a hozzávalókat, és némi olívaolajjal keverd el őket, majd mehetnek is a húsokra.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat megtisztítjuk kétfelé vágjuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a kukoricadarával és a keverékbe beforgatjuk a csirkeszárnyakat. Sütőpapírral bélelt tepsin mindkét...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet 2-3 vékonyabb szeletre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felforrósítunk 1-2 evőkanál olajjal, majd belerakjuk a csirkemellszeleteket és old...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű