- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 600 g csirkemell
- 500 g gomba
- só
- bors
- 100-200 ml csontlé (vagy víz)
- 1-2 kanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 kanál tej
- 1-2 kanál tejföl
◾️Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
◾️A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk míg el nem fő a leve.
◾️Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük csontlével (vagy borral). Én a főzővízbe tettem egy leveskockát.
◾️Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.
Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a gyömbért, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk, és a forró olajon kb 2 percig pirítjuk. Beletesszük a csirkét, majd a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, majd a lisztet és a fűszereket összekeverjük. Beleforgatjuk a húsokat a lisztes keverékbe, közben a vajat megolvasszuk és egy tepsibe öntjük, beletesszük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű