Családireceptkönyv.hu

Gombás-tejszínes csirkemell


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 600 g csirkemell
- 500 g gomba
- só
- bors
- 100-200 ml csontlé (vagy víz)
- 1-2 kanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 kanál tej
- 1-2 kanál tejföl

Elkészítés:


◾️Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
◾️A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk míg, elfő a leve.
◾️Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük csontlével (vagy borral). Én a főzővízbe tettem egy leveskockát.
◾️Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.

Gombás-tejszínes csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkecomb májjal töltve
Csirkecomb májjal töltve

A csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és a bőrét fakanál segítségével fellazítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A kis kockára vágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: lilia113
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok recept

Elkészítése: Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros csirke
Mézes-mustáros csirke

A csirkecombot megtisztítom ,az olajat a mézzel mustárral -fűszerekkel szárnyas-magyaros fűszerrel jól összekeverem,a csirkét jó alaposan bekenjük a mézes mustáros fűszeres páccal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges csirkehúsos kocsonya
Zöldséges csirkehúsos kocsonya

A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni tesszük (lassú tűzőn). A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk