½ kg csirkemell
2-3 db kumpli
25 dkg gomba
2 dl tejszín
só
fehérbors
kevés méz
mangalica zsír
A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább. Amikor megpuhult a hús is és a batáta is, akkor tesszük bele a felszeletelt gombát és hozzáöntjük a tejszínt majd pár percig pároljuk. Ha szükséges kevés vajjal sűrítjük.
4-5 db krumpli
1 tojás
liszt
petrezselyem zöld
sütéshez zsír
só
A batátát meghámozzuk, lereszeljük, sózzuk. Összedolgozzuk a tojással, annyi lisztet teszünk bele, hogy összefogja, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük. Bő, forró zsírba kanállal „pogácsákat” szaggatunk, és mindkét oldalát kisütjük.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a fűszerekkel. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg a hús mindkét oldalát néhány perc alatt. Vegyük ki a serpenyőből,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bacont felaprítom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom a felkarikázott lila hagymát és üvegesre pirítom. 2. Ha a hagyma is megpirult, leveszem a tűzhelyről és hagyom kicsit kihűl...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 10 perc múlva hozzáadjuk a borsót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű