menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirkeszárny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK:
1 kg csirkeszárny
1 kg krumpli
2 fej hagyma
2 dl olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 teáskanál majoranna
1 csipet őrölt kömény
só vagy ételízesítő
1 teáskanál szárított petrezselyem (lehet friss is, nagyon apróra vágva)

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS:
A pác hozzávalóit összekeverjük: egy tálba beleöntjük az olajat, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, megszórjuk majorannával, paprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel, sóval vagy ételízesítővel, petrezselyemzölddel. Jól elkeverjük, majd beletesszük a szárnyakat, amiknek előzőleg a végeit levagdaltuk. Hagyjuk kb. egy órát pihenni benne.
Közben megtisztítjuk, megmossuk és gerezdekre vágjuk a krumplit, kettévágjuk, majd szálirányosan felvágjuk a hagymát.
A szárnyakat kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt páclében átforgatjuk a krumpli gerezdeket. Tepsibe kanalazzuk, megszórjuk a hagymával, majd a tetején elrendezzük a húsdarabokat. A maradék páclevet ráöntjük a tetejére.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kicsivel több mint egy óra alatt megsütjük. Közben érdemes egyszer-kétszer kanállal vagy lapáttal alányúlni, kicsit átforgatni a krumplit. Ha szépen megsült, befőttel, vagy savanyúsággal kínálhatjuk.

Tepsis csirkeszárny

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Rozéra sült kacsamell / comb
Rozéra sült kacsamell / comb

A bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!) (A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni) Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csábító csirke a sütőből
Csábító csirke a sütőből

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak ann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsis lecsós csirke
Tepsis lecsós csirke

A krumplit meghámozom, kb. 1 centis karikákra vágom. A tepsit kizsírozom, lerakom a szeletelt krumplit, hogy befedve az alját. Kicsit megsózom. Rárakom a befűszerezett csirkecombok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-tejszínes csirkemell
Fokhagymás-tejszínes csirkemell

A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk