menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g csirkemáj
12 tojás
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1⁄2 csokor petrezselyemzöld
1 tk só
1⁄2 tk őrölt bors
3 ek olaj

Elkészítés:


A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.

A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát szétzúzzuk.

A maradék tojás felverjük és összekeverjük a májjal, a főtt kockákra vágott tojással. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, hagymát, fokhagymát és alaposan átkeverjük.

Olajozott sütőtálba előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kenyérrel kínáljuk.

Tojásos csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Rántotthús, aminek a panírjához nem kell liszt, tojá
Rántotthús, aminek a panírjához nem kell liszt, tojá

Miután megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Fűszeres tejfölben pácolt csirkemell -tepsis krumpli
Fűszeres tejfölben pácolt csirkemell -tepsis krumpli

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojást felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk -...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tejszínes, fokhagymás csirke
Tejszínes, fokhagymás csirke

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJFÖLÖS FOKHAGYMÁS CSIRKECOMB
TEJFÖLÖS FOKHAGYMÁS CSIRKECOMB

A csirkehúst megmossuk és egy zacskóba tesszük. A tejfölhöz keverjük a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük. A húsra öntjük,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk