2 csirkemell-filé (pulyka is lehet)
só
bors
8 szelet füstölt sonka
10 dkg füstölt sajt
8-12 szelet szeletelt füstölt bacon
A húsokat megmostam, felszárítottam, hosszában elfeleztem. Az így kapott 4 húst egyenként a legvastagabb felétől kiindulva majdnem teljesen kettévágtam a vastagságát. Szétnyitottam, sütőpapír alatt enyhén kiklopfoltam, felső felüket sóztam, durvára őrölt borssal hintettem, ráfektettem 2 szelet sonkát, a reszelt sajt negyedét. Feltekertem (már nem sóztam), majd a baconszeletekkel beborítottam, egymás mellé tepsibe fektettem, alufóliával letakartam.
190 fokra előmelegített légkeveréses módra állított sütőbe toltam, ahol fél órát így sütöttem, majd a fóliát levéve és felső grillező funkcióra kapcsolva (akár a hőt is emelve) további 20-25 percig pirítottam (míg a bacon szépen megsült).
Mellé sóval, borssal, vajjal, fokhagymával, szerecsendióval és tejszínnel ízlés szerint elkevert krumplipürét tálaltam.
Melegen, hidegen egyaránt finom, laktató étel, a gyerekek is kedvelik.
A csirkemájat kb. fél órát tejbe áztatom, ledarálom a főtt krumplival együtt, és összekeverem a többi hozzávalóval. Forró olajban kanállal kiszaggatva sütöm ki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit a szezámmag kivételével jól összekeverjük, majd félretesszük. A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke darabokat megmossuk és bedörzsöljük sóval és borssal. Az olajat a vajjal felforrosítjuk és elősütjük benne a csirkéket. Mindegyik oldalát kb. 15 perc alatt. Félretesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű