2 csirkemell-filé (pulyka is lehet)
só
bors
8 szelet füstölt sonka
10 dkg füstölt sajt
8-12 szelet szeletelt füstölt bacon
A húsokat megmostam, felszárítottam, hosszában elfeleztem. Az így kapott 4 húst egyenként a legvastagabb felétől kiindulva majdnem teljesen kettévágtam a vastagságát. Szétnyitottam, sütőpapír alatt enyhén kiklopfoltam, felső felüket sóztam, durvára őrölt borssal hintettem, ráfektettem 2 szelet sonkát, a reszelt sajt negyedét. Feltekertem (már nem sóztam), majd a baconszeletekkel beborítottam, egymás mellé tepsibe fektettem, alufóliával letakartam.
190 fokra előmelegített légkeveréses módra állított sütőbe toltam, ahol fél órát így sütöttem, majd a fóliát levéve és felső grillező funkcióra kapcsolva (akár a hőt is emelve) további 20-25 percig pirítottam (míg a bacon szépen megsült).
Mellé sóval, borssal, vajjal, fokhagymával, szerecsendióval és tejszínnel ízlés szerint elkevert krumplipürét tálaltam.
Melegen, hidegen egyaránt finom, laktató étel, a gyerekek is kedvelik.
A májat kettévágom és minden fél db-ot beletöltök egy-egy vékony csirkemellbe, majd betekerem. Őzgerinc formában szorosan egymás mellé teszem. Fűszerezem (pl. update fűszerkeverékk...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirke...
Elkészítési idő:A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük, majd az olíva olajon mindkét oldalát fehéredésig megsütjük. A hagymát ketté vágjuk, hosszában felszeleteljük és hozzáadjuk a húshoz, e...
Elkészítési idő: