2 csirkemell-filé (pulyka is lehet)
só
bors
8 szelet füstölt sonka
10 dkg füstölt sajt
8-12 szelet szeletelt füstölt bacon
A húsokat megmostam, felszárítottam, hosszában elfeleztem. Az így kapott 4 húst egyenként a legvastagabb felétől kiindulva majdnem teljesen kettévágtam a vastagságát. Szétnyitottam, sütőpapír alatt enyhén kiklopfoltam, felső felüket sóztam, durvára őrölt borssal hintettem, ráfektettem 2 szelet sonkát, a reszelt sajt negyedét. Feltekertem (már nem sóztam), majd a baconszeletekkel beborítottam, egymás mellé tepsibe fektettem, alufóliával letakartam.
190 fokra előmelegített légkeveréses módra állított sütőbe toltam, ahol fél órát így sütöttem, majd a fóliát levéve és felső grillező funkcióra kapcsolva (akár a hőt is emelve) további 20-25 percig pirítottam (míg a bacon szépen megsült).
Mellé sóval, borssal, vajjal, fokhagymával, szerecsendióval és tejszínnel ízlés szerint elkevert krumplipürét tálaltam.
Melegen, hidegen egyaránt finom, laktató étel, a gyerekek is kedvelik.
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojást felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk -...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. A húskockákat hozzátesszük a hagymához, és kevergetjük, amíg majdnem kifehéredik a hús, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehús befűszerezem és hagyom állni kb:fél órát.Közben a vöröshagymát félkarikákra vágom.A húst tepsibe rakom és egy kis olajat öntök alá majd rárakom a vöröshagymát. a tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a mexicói villámpáccal, összekeverjük, és 1-2 órát hűtőbe téve pácoljuk. 2. Az olajat felforrósítjuk, majd megfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz