4 db pita, vagy kelt tészta (mirelit is jó),
1 db paradicsom,
700 g csirkehús,
150 g kemény sajt,
1 zöld paprika,
2 db savanyú uborka,
150 g sonka,
1 tojás,
majonéz és kapor, ízlés szerint.
Főzzük meg a csirkehúst sós vízben, amikor megfőtt szeleteljük fel vékony csíkokra, a sonkával együtt. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vágjuk fel kockára a paprikát, a paradicsomot és a savanyú uborkát. A kaprot egész apróra vágjuk. Keverjük össze az előkészített hozzávalókat és elkészültünk a töltelékkel. Töltsük meg vele a pitákat és tekerjük fel.
Ha fagyasztott kelt tésztából szeretnénk elkészíteni, akkor nyújtsunk 4 vékony lapot belőle. A lap egyik oldalára halmozzuk a tölteléket, majd szorosan tekerjük fel. Mi magunk is elkészíthetjük a tésztát. Kenjünk ki egy tepsit olajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral, tegyük bele a megtöltött tekercseket, kenjük le őket a felvert tojással, takarjuk le egy fóliával és tegyük előmelegített sütőbe. Ha pitát használunk 180 fokon süssük 15 percig. Ha mirelit kelt tésztából készítjük, akkor süssük kicsit tovább, amíg a tészta szépen megpirul.
A “Pooh” tésztából szinte akármit elkészíthetsz, lehet belőle pizza, töltött palacsinta, briós. A tésztába tehetsz vaníliát, kicsivel több cukrot, tetszés szerint variálhatod attól függően, hogy sós, vagy édes tésztát akarsz. Ha olaj helyett olvasztott vajjal készíted, még lágyabb állagú lesz.
A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.
Hozzávalók:
250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet
Elkészítés:
A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat össze keverem beleforgatom a csirkeszárnyakat 180-200 fokon tűpróbáig sütöm
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Minden szelet húsra kerül 1 lapkasajt, 1 szelet sonka, 1 szelet barack. ◾️Ezután meglocsoljuk a mézzel/mézhelyettesít...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű