menu

Családireceptkönyv.hu

Káprázatos tekercs


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



4 db pita, vagy kelt tészta (mirelit is jó),
1 db paradicsom,
700 g csirkehús,
150 g kemény sajt,
1 zöld paprika,
2 db savanyú uborka,
150 g sonka,
1 tojás,
majonéz és kapor, ízlés szerint.

Elkészítés:


Főzzük meg a csirkehúst sós vízben, amikor megfőtt szeleteljük fel vékony csíkokra, a sonkával együtt. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vágjuk fel kockára a paprikát, a paradicsomot és a savanyú uborkát. A kaprot egész apróra vágjuk. Keverjük össze az előkészített hozzávalókat és elkészültünk a töltelékkel. Töltsük meg vele a pitákat és tekerjük fel.

Ha fagyasztott kelt tésztából szeretnénk elkészíteni, akkor nyújtsunk 4 vékony lapot belőle. A lap egyik oldalára halmozzuk a tölteléket, majd szorosan tekerjük fel. Mi magunk is elkészíthetjük a tésztát. Kenjünk ki egy tepsit olajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral, tegyük bele a megtöltött tekercseket, kenjük le őket a felvert tojással, takarjuk le egy fóliával és tegyük előmelegített sütőbe. Ha pitát használunk 180 fokon süssük 15 percig. Ha mirelit kelt tésztából készítjük, akkor süssük kicsit tovább, amíg a tészta szépen megpirul.

Trükkök, tippek, praktikák:


A “Pooh” tésztából szinte akármit elkészíthetsz, lehet belőle pizza, töltött palacsinta, briós. A tésztába tehetsz vaníliát, kicsivel több cukrot, tetszés szerint variálhatod attól függően, hogy sós, vagy édes tésztát akarsz. Ha olaj helyett olvasztott vajjal készíted, még lágyabb állagú lesz.

A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.
Hozzávalók:

250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet

Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Fokhagymás-tejszínes csirkemell
Csirkemell - Fokhagymás-tejszínes csirkemell

1. A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. 2. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges csirketekercsek
Zöldséges csirketekercsek

A húst megmossuk, felkockázzuk. Ezután megpirítjuk a felforrósított olajon. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a borsót, a leszűrt és lecsepegtetett kukoricát, valamint a felap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkefalatok krémsajtos bundában
Csirkefalatok krémsajtos bundában

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykamell tejfellel, gombával (francia recept)
Pulykamell tejfellel, gombával (francia recept)

Vágd fel csíkokra a pulykamellet, majd élénk tűzön jól pirítsd meg. Tisztítsd meg, vágd fel a hagymát és olajon dinszteld meg egy akkora edényben, amiben majd minden hozzávaló elfé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk