500 g csirkemell filé
100 g füstölt sajt
50 g zabpehely
15 g útifűmaghéj
1 tojás
250 g gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 tk. kókuszzsír
só, bors, petrezselyem, fokhagyma
A hagymát és a gombát vágd apró kockákra, majd egy kevés kókuszzsíron pirítsd meg először a hagymát, majd add hozzá a gombát. Addig süsd, míg elfő a leve.
Közben reszeld le a sajtot, majd keverd össze a darált hússal. Add hozzá a tojást, a fűszereket, a gombás keveréket, végül a zabpelyhet és az útifű maghéjat. Ez utóbbi gondoskodik arról, hogy ne essenek szét a fasírtok.
Formálj a masszából kis gombócokat, helyezd őket szilikonlapra, vagy szilikonos sütőpapírral (így tutira nem ragadnak le) és 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket addig, míg elkezdenek barnulni. Ekkor vedd ki őket egy percre, fordítsd meg őket és süsd őket még kb. 10-15 percig.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet hosszában vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, klopfold. 2. Sózd, borsozd, szórj rá Vegetát, majd kend meg a szeleteket krémsajttal (bármilyen ízesítésű j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokról leszedjük a bőrt, és alapossan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettévágjuk. A krumplit, a hagymát és a répát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehús darabokat meghintem a sültcsirke fūszersóval. Olajjal vagy zsírral kikent jénai tálba vagy pecsenyesütõ tepsibe egymás mellé lerakom. A tejfölbe belekeverem a tojássár...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű