500 g csirkemell filé
100 g füstölt sajt
50 g zabpehely
15 g útifűmaghéj
1 tojás
250 g gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 tk. kókuszzsír
só, bors, petrezselyem, fokhagyma
A hagymát és a gombát vágd apró kockákra, majd egy kevés kókuszzsíron pirítsd meg először a hagymát, majd add hozzá a gombát. Addig süsd, míg elfő a leve.
Közben reszeld le a sajtot, majd keverd össze a darált hússal. Add hozzá a tojást, a fűszereket, a gombás keveréket, végül a zabpelyhet és az útifű maghéjat. Ez utóbbi gondoskodik arról, hogy ne essenek szét a fasírtok.
Formálj a masszából kis gombócokat, helyezd őket szilikonlapra, vagy szilikonos sütőpapírral (így tutira nem ragadnak le) és 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket addig, míg elkezdenek barnulni. Ekkor vedd ki őket egy percre, fordítsd meg őket és süsd őket még kb. 10-15 percig.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk, borsozzuk, és a bőre alá ügyesen rozmaringlevélkéket teszük és két-két darab nagyon vékony karika citromot (ha „félünk” a savanyúságától, akkor egy kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és paprikával megszórjuk mindkét oldalát, amjd egy tepsibe sorakoztatjuk. A sajtot lereszeljük. A hagymát és a parad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesEgy kanál libazsíron megfuttatjuk a hagymát és a zellert, majd néhány percig pirítjuk. A tojásokat lazán felverjük és hozzáadjuk az összes többi töltelék összetevőt. Nyolc csirkeco...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű