500 g csirkemell filé
100 g füstölt sajt
50 g zabpehely
15 g útifűmaghéj
1 tojás
250 g gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 tk. kókuszzsír
só, bors, petrezselyem, fokhagyma
A hagymát és a gombát vágd apró kockákra, majd egy kevés kókuszzsíron pirítsd meg először a hagymát, majd add hozzá a gombát. Addig süsd, míg elfő a leve.
Közben reszeld le a sajtot, majd keverd össze a darált hússal. Add hozzá a tojást, a fűszereket, a gombás keveréket, végül a zabpelyhet és az útifű maghéjat. Ez utóbbi gondoskodik arról, hogy ne essenek szét a fasírtok.
Formálj a masszából kis gombócokat, helyezd őket szilikonlapra, vagy szilikonos sütőpapírral (így tutira nem ragadnak le) és 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket addig, míg elkezdenek barnulni. Ekkor vedd ki őket egy percre, fordítsd meg őket és süsd őket még kb. 10-15 percig.
Facsard a citromot Önts össze mindent
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét kisebb kockára vágjuk. Sózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük. A csirkemellre öntjük. Hűtőszekrénybe téve 1-2 órán keresztül, néha átforgatva hagyjuk pácolódni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát karikára vágjuk,(kb. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, picit sózzuk, borsozzuk, majoránnát szórunk rá és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű