» 4 db egész csirkecomb
» vaj
» citrom
» 1 csokor petrezselyem
» 2 zsemle
» só, bors
» 1 tojás
» pár levél medvehagyma vagy bármilyen friss zöldfűszer
A zsemléket szeletekre vágjuk és vízbe beáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk.
A kinyomkodott zsemléhez hozzáadunk egy tojást, a felaprított medvehagymát vagy bármilyen más zöld fűszereket és a petrezselymet, majd egy kevés reszelt citromhéjat is hozzákeverünk.
Sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és megtöltjük vele a csirkecombokat.
A combokat kívül is sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a fűszerezett, töltött combokat.
Bőrös részüket vajjal átkenjük , majd sütőben ropogósra sütjük.
Töltött csirke igazi tavaszra és nyárra hangolt töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit, az olajat, a szója- és a csiliszószt, az apróra vágot mogyoróhagymát, a sót, borsot, fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, dupla nylonzacskóba öntjük, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁllítsd a sütőt 200 C fokra. Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot. Forgasd a pácba a csirke darabokat. Törd apróra a a kukoricapelyhet. Szedd le a húsról a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjáb...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű