500 g csirkemell
1 db nagyobb vöröshagyma
20 dkg gomba
10 dkg sajt
1 db tojás
15 dkg bacon
2 evőkanál zsiradék a sütéshez
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 kávéskanál csípős paprika
A hagymát felaprítjuk és üvegesre pároljuk, hozzátesszük a felaprított gombát. A dinsztelés után hozzátesszük a lereszelt sajtot, a tojást és a felaprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a csípős paprikát. Összemelegítjük, a zsiradékot leszűrjük. A tölteléket a vékonyra vágott és klopfolt sózott csirkemellre terítjük, majd feltekerjük.
Baconba göngyöljük, egy kivajazott tepsire fektetjük, alufóliával betakarjuk. . 20 percre az előmelegített sütőbe tesszük, majd a fóliátlevéve pirosra sütjük.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvágom, a hagymát felkarikázom és olajjal kikent tepsibe teszem. Közéjük vegyítem a felkockázott füstölt szalonnát is.Kézzel jól megforgatom az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet kockákra vágjuk és bepácoljuk. A bunda hozzávalóit összekeverjük. Ebbe forgatjuk a húst, majd forró, bő olajban kisütjük. A szirup alapanyagait is összekeverjük, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 2. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a ti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű