3 csirkemell filé
1 gerezd fokhagyma
1 darab friss gyömbér
1 darab citronella (Cymbopogon nardus)
1 ek méz v. cukor
napraforgó olaj
kesu dió
1 hagyma
1 zöldpaprika
1 piros paprika
osztrigaszósz
halszósz
koriander
Vágjuk kockákra a csirkemellet, és tegyük egy nagy edénybe 2 ek halszósszal, 2 ek osztrigaszósszal és 1 ek mézzel. Nyomjuk át fokhagyma présen a fokhagymát és a gyömbért, a kés lapjával összetörjük a citronellát majd nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a páchoz. Alaposan elkeverjük és hűtőbe tesszük 20 percre.
A hagymát vágjuk karikára és a paprikákat vágjuk csíkokra. Egy nagyobb edényben olajon dinszteljük őket, majd kb. 10 perc múlva adjunk hozzá 2 ek.hal és osztriga szószt, majd ha szükséges,1/2 pohár vizet. Főzzük vele még 2 percet.
Egy wok-ban kevés olajon pirítsuk meg gyorsan a csirkét, és amikor a darabok szép aranyszínűvé válnak, adjuk hozzá a zoldpaprikát, a felvágott kesu diót, a felaprózott koriandert.
Rizzsel kínáljuk.
Csirkemell elkészítése: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A tepsi aljára rakunk 1-1 szelet bacont majd a csirkéket rátesszük, erre helyezzük az ananászkarikákat 2-2 db.-ot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát. Kókuszolajon üvegesre párol...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. 2. A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát pedig kockára. 3. Egy lábosban felforrósítjuk az olaj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű