Családireceptkönyv.hu

Vietnami Gyömbéres Csirkemell citronellával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 csirkemell filé
1 gerezd fokhagyma
1 darab friss gyömbér
1 darab citronella (Cymbopogon nardus)
1 ek méz v. cukor
napraforgó olaj
kesu dió
1 hagyma
1 zöldpaprika
1 piros paprika
osztrigaszósz
halszósz
koriander

Elkészítés:


Vágjuk kockákra a csirkemellet, és tegyük egy nagy edénybe 2 ek halszósszal, 2 ek osztrigaszósszal és 1 ek mézzel. Nyomjuk át fokhagyma présen a fokhagymát és a gyömbért, a kés lapjával összetörjük a citronellát majd nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a páchoz. Alaposan elkeverjük és hűtőbe tesszük 20 percre.
A hagymát vágjuk karikára és a paprikákat vágjuk csíkokra. Egy nagyobb edényben olajon dinszteljük őket, majd kb. 10 perc múlva adjunk hozzá 2 ek.hal és osztriga szószt, majd ha szükséges,1/2 pohár vizet. Főzzük vele még 2 percet.
Egy wok-ban kevés olajon pirítsuk meg gyorsan a csirkét, és amikor a darabok szép aranyszínűvé válnak, adjuk hozzá a zoldpaprikát, a felvágott kesu diót, a felaprózott koriandert.
Rizzsel kínáljuk.

Vietnami Gyömbéres Csirkemell citronellával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Különleges bundában sült csirkemell
Különleges bundában sült csirkemell

A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól össz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszbundás csirkemell
Kókuszbundás csirkemell

A csirkemellfilét kevés, sós vízben puhára főzzük. Ezután hideg vízben lehűtjük, papírtörlővel szárazra töröljük. Először lisztbe, tojásba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Bő, fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes fokhagymás szelet
Tejszínes fokhagymás szelet

A csirkemellet sózom, borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat, legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell

Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük, olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk