70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.
Kiolajozok egy nagyobb tepsit, és az aljára terítem a karikára vágott krumplit, amit előtte sóval vagy ételízesítővel, valamint snidlinggel összekevertem. Utána ráfektetem a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük és hagyjuk állni egy kicsit. 2. 10 dkg reszelt sajtot összekeverünk 3 ek tejföllel, a liszttel, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk és meghintjük oregánóval. 2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és nagy lángon megpirítjuk a húsok...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű