Családireceptkönyv.hu

Tejfölös borsós csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Rácos csirke
Rácos csirke

Kiolajozok egy nagyobb tepsit, és az aljára terítem a karikára vágott krumplit, amit előtte sóval vagy ételízesítővel, valamint snidlinggel összekevertem. Utána ráfektetem a paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Baconba tekert pulykamell borban
Baconba tekert pulykamell borban

A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Baconos csirkemell
Csirkemell - Baconos csirkemell

1. A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük és hagyjuk állni egy kicsit. 2. 10 dkg reszelt sajtot összekeverünk 3 ek tejföllel, a liszttel, a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Paradicsomos rakott csirke recept
Paradicsomos rakott csirke recept

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk és meghintjük oregánóval. 2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és nagy lángon megpirítjuk a húsok...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk