Családireceptkönyv.hu

Foghagymás-mézes csirke


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db csirke felsőcomb
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 ek barna cukor
1/4 bögre méz
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított oregánó
kb. 50 dkg zöldbab

bors

Elkészítés:


1 A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd a vajról lekanalazzuk a felesleges zsírt.
2 Megpirítjuk benne a felaprított fokhagymát, és hozzáadjuk a barna cukrot, a mézet, a kaukkfüvet és az oregánót. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és megforgatjuk mindet a szószban. Mellétesszük a megtisztított zöldbabot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
3 Az elkészült csirkét a szósszal meglocsolva, a zöldbabbal körítve tálaljuk.

Foghagymás-mézes csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajnalka
Mangós csirkemell 2 személyre
Mangós csirkemell 2 személyre

A csirkemelleket 2-2 részre vágjuk, így 4 fél csirkemellünk lesz. Serpenyőben olajat hevítünk, megforgatjuk rajta a melleket, míg elkezdenek pirulni. Kevés vízzel felengedjük, és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-szezámos csirke
Mézes-szezámos csirke

A tészta hozzávalóit kikeverjük csomómentesre. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a tésztába öntjük, jól elkeverjük, hogy minden hús tésztás legyen. A kókuszzsírt felforrósítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalonnás csirkemell
Szalonnás csirkemell

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. A lisztet a paprikával összekeverjük, és megforgatjuk benne a húsokat. Egy se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp
Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp

Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk