Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Foghagymás-mézes csirke


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db csirke felsőcomb
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 ek barna cukor
1/4 bögre méz
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított oregánó
kb. 50 dkg zöldbab

bors

Elkészítés:


1 A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd a vajról lekanalazzuk a felesleges zsírt.
2 Megpirítjuk benne a felaprított fokhagymát, és hozzáadjuk a barna cukrot, a mézet, a kaukkfüvet és az oregánót. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és megforgatjuk mindet a szószban. Mellétesszük a megtisztított zöldbabot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
3 Az elkészült csirkét a szósszal meglocsolva, a zöldbabbal körítve tálaljuk.

Foghagymás-mézes csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás mátrai borzaska (brokkoliból)
Diétás mátrai borzaska (brokkoliból)

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Szűzpecsenye burgonyás bundában, tésztasalátával
Szűzpecsenye burgonyás bundában, tésztasalátával

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, aztán félretesszük. Elkészítjük a burgonyás masszát, amelybe a szeleteket fogjuk beleforgatni. A tojásokat felverjük, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csirkemell,tejfölös ,fokhagymás bundába
Csirkemell,tejfölös ,fokhagymás bundába

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkés-sajtos -paradicsomos rakott krumpli
Csirkés-sajtos -paradicsomos rakott krumpli

A krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk