6 db csirke felsőcomb
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 ek barna cukor
1/4 bögre méz
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított oregánó
kb. 50 dkg zöldbab
só
bors
1 A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd a vajról lekanalazzuk a felesleges zsírt.
2 Megpirítjuk benne a felaprított fokhagymát, és hozzáadjuk a barna cukrot, a mézet, a kaukkfüvet és az oregánót. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és megforgatjuk mindet a szószban. Mellétesszük a megtisztított zöldbabot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
3 Az elkészült csirkét a szósszal meglocsolva, a zöldbabbal körítve tálaljuk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, aztán félretesszük. Elkészítjük a burgonyás masszát, amelybe a szeleteket fogjuk beleforgatni. A tojásokat felverjük, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű