4-6 pulykamell szeletek
25 dkg gomba
1 fej hagyma
pirospaprika
fűszerek: vegeta, bors, bazsalikom
Mártáshoz:
tej
vaj
liszt
trappista sajt (4-5 marék)
A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket. A gombát felszeletelni, hagymát apróra vágni, olajban megpirítani, beletenni a gombát és "zsírjára sütni". Kevés vajon megpirítani a lisztet, majd felengedni a tejjel és beleszórni két marék reszelt sajtot. (Magyarul: besamelt készíteni, csak sajttal.)
A kész szószba keverni a gombát, és az elősütött húsokra halmozni őket. Tetejükre reszelt sajtot szórni és sütőben rápirítani. Rizzsel tálalni.
1. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. 2. Az olívaolajban keverjük össze a fűszereket és reszeljük hozzá a fokhagymát, majd a páccal keverjük össze a húst (mindenhol érje)....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben megolvasztjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst borssal kevert lisztbe mártom, és elősütöm. Utána tepsibe rakom, rászórom a karikára vágott hagymát, majd a zöldséget. megszórom az erős paprikával, és ráterítem a tejfölt....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. Felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a gombát. 2. Egy kisebb jénai tálba rakjuk a zsírt, majd a hagymát és a gombatönköket szépen elrendezgetjük. 3. A fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz