1 kg konyhakész csirke
Sültcsirke fűszersó
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
A csirkét megmossuk és kívül-belül befűszerezzük a fűszersóval.
30 percig pihentetjük. A fokhagymát áttörjük és összekeverjük az olajjal.
Fogunk egy tepsit, öntünk bele 2 dl vizet, valamint egy olyan üveget, ami állítva befér a sütőnkbe. (nekem ez egy sörös üveg volt)
Ráültetjük a csirkénket, majd megkenjük a fokhagymás olajjal.
A sütést hideg sütőben kezdjük, nehogy a hirtelen hőtől szétpukkanjon az üvegünk.
190 fokon 1 órát, majd utána 200 fokon még fél órát sütjük, majd kis pihentetés után lehet is tálalni ezt a finom csirkét.
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket hosszú csíkokra, a hagymát fokhagymát apró darabokra vágtam, a szükséges mennyiségű olajat felforrósítottam a csirkemellek sütéséhez. A forró olajban mindkét olda...
Elkészítési idő: kb 40 perc Nehézség: NehézAz elkészített borjúbordákat megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró zsírban szép pirosra sütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított gombát vé¬kony szeletekre vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesCsirke alsó-felső comb, fűszerezed ízlés szerint( én csak az alap ízeket szeretem használni) só, bors pici olaj, jól bedörzsölöd a combokat, állni hagyod egy éjszaka. Sütés előtt b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű