Családireceptkönyv.hu

Üveges csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg konyhakész csirke
Sültcsirke fűszersó
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma (zúzva)

Elkészítés:


A csirkét megmossuk és kívül-belül befűszerezzük a fűszersóval.
30 percig pihentetjük. A fokhagymát áttörjük és összekeverjük az olajjal.
Fogunk egy tepsit, öntünk bele 2 dl vizet, valamint egy olyan üveget, ami állítva befér a sütőnkbe. (nekem ez egy sörös üveg volt)
Ráültetjük a csirkénket, majd megkenjük a fokhagymás olajjal.
A sütést hideg sütőben kezdjük, nehogy a hirtelen hőtől szétpukkanjon az üvegünk.
190 fokon 1 órát, majd utána 200 fokon még fél órát sütjük, majd kis pihentetés után lehet is tálalni ezt a finom csirkét.

Üveges csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell

Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük, olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rakott pulyka
Sajtos rakott pulyka

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KUKORICAPELYHES FŰSZERES CSIRKEMELL
KUKORICAPELYHES FŰSZERES CSIRKEMELL

A pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.. A kuk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Zöldfűszeres krémsajtos csirkemell
Zöldfűszeres krémsajtos csirkemell

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A snidlinget, a bazsalikomot és az oregánót apróra vágjuk. Az apróra vágott zöldfűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk