1 kg konyhakész csirke
Sültcsirke fűszersó
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
A csirkét megmossuk és kívül-belül befűszerezzük a fűszersóval.
30 percig pihentetjük. A fokhagymát áttörjük és összekeverjük az olajjal.
Fogunk egy tepsit, öntünk bele 2 dl vizet, valamint egy olyan üveget, ami állítva befér a sütőnkbe. (nekem ez egy sörös üveg volt)
Ráültetjük a csirkénket, majd megkenjük a fokhagymás olajjal.
A sütést hideg sütőben kezdjük, nehogy a hirtelen hőtől szétpukkanjon az üvegünk.
190 fokon 1 órát, majd utána 200 fokon még fél órát sütjük, majd kis pihentetés után lehet is tálalni ezt a finom csirkét.
Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük, olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.. A kuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A snidlinget, a bazsalikomot és az oregánót apróra vágjuk. Az apróra vágott zöldfűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű